• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Turkish Airlines няма да съкращават персонал, но вдигат цените на билетите

Turkish Airlines няма да съкращават персонал, но вдигат цените на билетите

/КРОСС/ Turkish Airlines ще поддържат нивата си на персонал в продължение на следващите две години и няма да правят съкращения, въпреки че пандемията опустошава глобалното въздушно пътуване, заяви председателят на борда на директорите на компанията Илкер Айчъ в интервю за турската медия Haberturk, предава Bloomberg.

"Ние виждаме 2020 г. и 2021 г. не като години на рентабилност, а като години за защита на заетостта. Нашата работа е да се съпротивляваме на съкращения, доколкото можем да си позволим", коментира Айчъ.

Според него приходите на глобалните авиокомпании като цяло едва ли ще се възстановят до нивата си от 2019 г. в следващите няколко години. Въпреки това никоя компания не може напълно да защити работната си сила, когато има спад в продажбите, така че „всички ние ще трябва да правим жертви", заяви Айчъ.

Забраните за извършване на самолетни полети и перспективата за намаляване на броя на пътниците на борда поради все още действащите мерки за социална дистанция с цел овладяване на разпространението на Covid-19 представляват значителна заплаха за доходите на авиокомпаниите. Броят на пътниците, превозвани от Turkish Airlines през март, падна с 53% на годишна база, показват последните данни.

За да се справи със ситуацията в този период, Turkish Airlines обмислят нови източници на финанси, сред които и продажба на стари самолети, разкри Айчъ. Приоритетът е националният превозвач сам да реши своите предизвикателства за финансиране, допълва президентът на турските авиолинии.

Turkish Airlines обмислят също така да намалят боря на представителствата си в чужбина, както и местните клонове в някои области в страната, да увеличат цените на самолетните билети, а на борда на полетите да присъстват „хигиенни експерти", които да следят за спазване на хигиенните мерки. Според председателя на борда на авиолиниите прилагането на мерки за социално дистанциране по време на полетите не е реалистично.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.