• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Мария Бакалова се размина с наградата на Гилдията на актьорите

Мария Бакалова се размина с наградата на Гилдията на актьорите

/КРОСС/Българката Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите за най-добра актриса в поддържаща роля във филм за изпълнението си в "Борат 2". Отличието на професионалната организация отиде при южнокорейката Юн Ю-джун за превъплъщението ѝ във филма "Минари", предаде Ройтерс.

Сред големите победители на една от последните големи церемонии преди наградите Оскар се наредиха съдебната драма "Процесът срещу Чикаго 7" и филмът за джаз звукозаписна сесия "Ма Рейни: Майката на блуса".

"Процесът срещу Чикаго 7" взе наградата за най-добър актьорски състав, в който са Саша Барън Коен, Еди Редмейн, Франк Лангела и Марк Райлънс. Лангела благодари на сценариста и режисьор Арън Соркин за победата и каза, че неговият "глас е душата на този филм".

 


И четиримата отличени актьори в индивидуалните категории са цветнокожи, което се случва за пръв път в 27-годишната история на Гилдията на актьорите.
Чадуик Боузман, който почина от рак през 2020 г. на 43-годишна възраст, бе отличен с поредна награда за последната си роля като амбициозен тромпетист от 30-те години на миналия век в "Ма Рейни: Майката на блуса". Това го прави фаворит за награда Оскар.


Вайола Дейвис спечели наградата за най-добра актриса за превъплъщението си в джаз дива в "Ма Рейни: Майката на блуса" в конкуренция със считаните за фаворитки Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал". Нейното отличие бе сред най-изненадващите, отбеляза Асошиейтед прес. Това е пета индивидуална награда за актрисата от Гилдията на актьорите.

"Благодаря ти, Огъст, че остави наследство за цветнокожите актьори, на което можем да се наслаждаваме до края на дните си", каза Дейвис, имайки предвид драматурга Огъст Уилсън, по чиято пиеса е сценария за филма "Ма Рейни: Майката на блуса".
Признанието за "Процесът срещу Чикаго 7" е победа за Netflix, която е първата стрийминг платформа с отличие от Гилдията на актьорите.


Филмът по сценарий и режисура на Арън Соркин трябваше да бъде пуснат на голям екран от "Парамаунт пикчърс" преди пандемията и заради нея бе продаден на Netflix.

Стрийминг платформата е в очакване и на награда Оскар за най-добър филм. Отличието за "Процесът срещу Чикаго 7" увеличи шансовете му в категорията за най-добър филм в годината, в която "Земя на номади" обра повечето от наградите за кино.

"Минари" донесе награда за поддържаща роля на южнокорейската ветеранка Юн Ю-джун. В същата категория бе номинирана и българката Мария Бакалова за изпълнението си в "Борат 2".

"Много съм доволна и щастлива", каза 73-годишната Юн, влязла в образа на свадлива баба.

Британският актьор Даниел Калуя спечели за поддържаща мъжка роля за превъплъщението си в образа на покойния активист от "Черните пантери" Фред Хамптън в "Юда и черният месия".

Водещите награди за телевизионна комедия и за тв драма отидоха за актьорите от "Шитс крийк" и "Короната".

Наградите на Гилдията на актьорите се следят зорко, защото актьорите са най-голямата група, гласуващи при избора на носителите на наградите Оскар на Академията за кинематографично изкуство и наука.

Заради пандемията от новия коронавирус церемонията за наградите на Гилдията на актьорите тази година бе сведена от гала вечеря до едночасова презентация, проведена дистанционно и разнообразявана от шеги за това как актьорите прекарват свободното си време по време на локдаун или как са започнали кариерите им. Хелън Мирън разказа за близката си среща с мечка по време на пандемията, Джими Фалън свири на хармоника.

Повечето от отличените от Гилдията на актьорите са кандидати и за британските награди на БАФТА следващата седмица, както и за наградите "Независим дух" на 22 април.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.