• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Задържаха Бойко Борисов (Обновена)

Задържаха Бойко Борисов (Обновена)

/КРОСС/ Задържани са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, медийният му съветник Севдалина Арнаудова, ексминистърът на финансите Владислав Горанов и бившият депутат и председател на Бюджетната комисия Менда Стоянова. Мащабната акция на МВР е по разследване на Европейската прокуратура, потвърдиха за NOVA от силовото ведомство. 

Според информацията до момента се разследват 120 случая за злоупотреби със средства от Европейския съюз. За тях са европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и европейски делегирани прокурори са известени.

Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси.

Говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова потвърди за NOVA новината за текущата акция.

"Статусът на премиера във Facebook изразява позицията, която той заема от първия ден на управлението", коментира Бориславова.

Представители на ГЕРБ са готови на протест. 

"Борисов не е обвинен, извършено е претърсване по неотложност, без разрешението на съда. Ще бъде задържан за срок от 24 часа. Производството е от 17 март и не ми казват за какво е. Никакви документи, освен протоколът за претърсване. Не са иззети никакви вещи от дома му и от него лично", подчерта адвокатът.

Координаторът на ГЕРБ Никола Николов каза за NOVA, че Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му. Николов не скри възмущението си от това, че "ПР-ът на МВР звъни на медиите и казва, че някой е задържан, още преди да е задържан".Митов за задържането на политици от ГЕРБ: Това е кризисен пиар на правителството

Даниел Митов:

"До момента знаем, че към 20 часа са дошли 10-на полицаи, без да допускат адвокат и са започнали обиск в дома на лидер на опозицията. Процесуално очевидно има големи проблеми с тази акция. От прессъобщението на полицията разбираме, че те злоупотребяват и с доверието на г-жа Кьовеши. Това е акция на Бойко Рашков и очевиден кризисен пиар на правителството".

Тома Биков:

Това е държавен преврат - те разрушават правовия ред в страната в момента". Така Тома Биков от ГЕРБ коментира задържането на политици от партията и обиска на дома на Бойко Борисов при мащабна операция на ГД "Национална полиция".

И ние утре започваме протест и аз призовавам всички членове и симпатизанти на ГЕРБ и хората, които искат България да е правова държава, да излязат на площада, заяви Биков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Герб вика мафия! Ахахахаха

18.03.2022 07:31:35

Анонимен

Кеф, ако е вярно. Ако е съвместно с Кьовеши - още по-голям кеф. И да ги пуснат, важното е че са ги задържали.

18.03.2022 07:20:51

Анонимен

Да отворят вратите на ГДП за всеки, който желае да отиде да прави компания на своя лидер.

18.03.2022 00:01:24

Споко

Ще ги пуснат, това е БГ!

17.03.2022 21:54:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.