• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Tesla със сервизна акция и в Китай

Tesla със сервизна акция и в Китай
Tesla със сервизна акция и в Китай

/КРОСС/ Tesla изтегля около 55 000 автомобила в Китай поради дефекти, които могат да застрашат безопасността. Според онлайн изявление на китайския пазарен регулатор са засегнати почти 20 000 автомобила Model S и над 35 000 автомобила Model 3.

Според информацията става дума за два различни риска за сигурността. В случаите с Model 3 на американския производител на електрически автомобили са открити дефекти в камерата за задно виждане. Тя може да се повреди при отваряне и затваряне на капака на багажника и в крайна сметка да не функционира правилно. В случаите с Model S съществува риск капакът на двигателя да се отвори неочаквано, ако се освободи заключващ механизъм. Това може да намали видимостта на водача.

Преди това Tesla изтегли почти половин милион автомобила в САЩ по същите причини. Все още не е изяснено дали автомобилите в Европа също са засегнати от дефектите и дали ще има евентуална сервизна акция. Tesla реализира около една пета от продажбите си в Китай - най-големия пазар на електрически автомобили в света.

От 2019 г. насам компанията, основана от Илон Мъск, управлява фабрика в Шанхай с няколко хиляди служители. Въпреки че обхватът на сервизната акция е голям за Tesla, подобни дейности се превръщат в обичайни събития за автомобилната индустрия. През 2020 г. на сервизна акция са подлежали около 300 модела автомобили, общо почти 28 милиона превозни средства, като  тук не се включват проверките заради проблеми с въздушните възглавници на Takata, изчислява базираната в Чикаго консултантска фирма Stout.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.