• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

В КК Албена ще мерят температурата на всички влизащи в комплекса

В КК Албена ще мерят температурата на всички влизащи в комплекса

/КРОСС/„В името на това, вие да се чувствате защитени, ние предприехме план за дезинфекционни мероприятия на територията на ваканционно селище Албена във връзка с недопускане разпространението на COVID-19.", съобщиха от курорта „Албена", откъдето посочват, че безопасността и комфортът на гостите и служителите на ваканционното селище винаги са били основен приоритет за тях, вече повече от 50 години.

От комплекса съобщават, че КК „Албена" извършва ежедневен мониторинг на информацията представяна от Световната здравна организация и нейното адаптиране към страните членки на Европейския съюз, като фокусирайки се върху това, адаптират всичко приложимо в процедурите и мерките за безопасност, след съгласуване със здравните власти и правителството на Република България.

„Следейки и спазвайки стриктно всяка една от тези разпоредби, с изключително внимание ще се проследява и тяхното спазване от страна на служителите ни и на гостите на курорта, като например, задължителното носене маски, контролът на брой гости и спазването на необходимата дистанция.
Всяка една от долу посочените процедури и мерки към нея, ще бъдат своевременно адаптирани, а вие уведомявани. След анализ, проведен от главния санитарен инспектор на комплекса и съобразно всички указания на здравните инспекции у нас сме обособили точките, които се приемат за критични, определени на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности", информират от курорта.

Ето процедурите и мерките, които са приели като план за безопасна почивка.
1. Вход с контролно-пропускателен пункт

Пристигащите МПС на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера ще бъдат дезинфекцирани (гуми и шаси) от служители на Албена АД. Дезинфекцията ще се извършва с гръбни пръскачки и дезинфекционен разтвор. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура и ако тя надвишава 37°С, ще бъде подаван сигнал на тел.: 112 и ще се следват стриктно указанията на здравните власти. Ако лицето е част от група, пристигащи с автобус, всеки един от останалите пътници ще трябва също търпеливо да изчака и следва инструкциите на специалистите. Служителите, извършващи дезинфекцията на МПС, както и тези измерващи температурата на лицата влизащи във ваканционно селище Албена ще бъдат оборудвани със задължителните предпазни средства.
2. Хотелите и дезинфекцията в тях

При влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до моментът на пристигане на медицинските лица.

Всички служители на хотела също ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания, като гостите ще изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и ще правят своята регистрация един по един.

След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани.

При дезинфекцията в хотелските стаи, основен акцент ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са често докосвани - дистанционни, ключове за осветление, дръжки, копчета и др.

Мръсното бельо и хавлии задължително ще бъдат изнасяни в коша за мръсно бельо на камериерските колички, като в никакъв случай гостите не трябва да ги поставят на пода.
3. Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях

При влизане на гостите в ресторантите, отново ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът ще следи да няма струпвания и гостите ще бъдат настанявани на нужното разстояние едни от други. Всички служители ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяко хранене търговската зала на ресторанта ще се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Ще се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък ще се прави на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.
4. Шатъл-бус и тяхната дезинфекция

Вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант чрез опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна, като ще се извършва от шофьорите на бусчетата, които ще бъдат оборудвани с предпазни средства.
5. Пътните комуникации и дезинфекцията им

Пътните комуникации ще се измиват и дезинфекцират ежедневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа кошчетата също ще се дезинфекцират чрез опръскване с дезинфектант.
6. Други действия по безопасност в курортния комплекс

През месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните площи в курортния комплекс, стадионите във ваканционно селище Албена и с. Оброчище и на плажна ивица Албена и плаж Батовски.

Ще се извърши и ларвицидна обработка срещу комари.
7. Препоръки към гостите на Албена

Не на последно място не трябва да забравяме, че опазването на здравето е споделена отговорност! Именно поради това се обръщаме към всички вас в името на общата безопасност със следните препоръки:

Всеки един от вас като гост на Албена да спазва правилата за лична дезинфекция.
Да се поддържа дистанция.
Да се запознаете с информационните табла с правила за безопасност, които са поставени във фоайето на избрания от вас хотел.
След използване на еднократни опаковки и консумативи, същите трябва да се изхвърлят на местата за отпадъци, веднага след използването им;
Не на последно място при главоболие, суха кашлица, температура над 37°С и отпадналост задължително трябва да се обърнете към рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си.

Ние правим всичко възможно в името на това да осигурим безопасна среда за вашата почивка, за да може да се насладите на престоя си в Албена. Благодарим ви за разбирането, търпението и доверието, избирайки ни отново. Очакваме ви в Албена, където ще можем да се радваме на слънчевите си усмивки, макар и скрити зад маски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.