• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Тейлър Суифт влезе в историята с четвърта награда "Грами" за албум на годината

Тейлър Суифт влезе в историята с четвърта награда "Грами" за албум на годината

/КРОСС/ Тейлър Суифт, Били Айилш и Майли Сайръс са големите победители на наградите "Грами". Музикалните отличия бяха раздадени на 4 февруари в Лос Анджелис.

След като сп. "Тайм" я определи за "Човек на годината", а "Билборд" и "Спотифай" я обявиха за изпълнител на 2023 г., Тейлър Суифт получи и "Грами" в най-престижната категория за албум. Статуетката й бе връчена от Селин Дион за десетия й студиен албум Midnights. Суифт е печелила "Грами" за най-добър албум през 2009 г. за Fearless, през 2015 г., за "1989" и през 2020 г. за Folklore.

Това е 13-та награда "Грами" в кариерата на Тейлър Суифт и докато беше на сцената, за да я вземе, певицата обяви, че през април на пазара ще се появи 11-ият й студиен албум The Tortured Poets Department.

Били Айлиш беше другата звезда на вечерта, която победи в категорията за песен на годината за What Was I Made For?, която е част от филма "Барби". Сингълът беше отличен и в категорията за най-добра песен, написана за филм.

С другата престижна награда за запис на годината си тръгна Майли Сайръс за песента Flowers. Това е и парчето, което платформата "Спотифай" обяви за най-слушано през отминалата година. По техни данни песента е стриймвана 1.6 млрд. пъти през 2023 г.

За най-добър нов изпълнител бе обявена Виктория Моне. Тя се оказа и големият победител в категорията за най-добър R&B албум (Jaguar II). Кайли Миноуг спечели в новоучредената категория за най-добър поп денс запис за песента Padam, Padam. В другата нова категория за най-добро африканско изпълнение победител стана Tyla с парчето Water.

Певицата Сиза беше отличена с "Грами" за най-добра R&B песен за Snooze, а за най-добро R&B изпълнение статуетката отиде при Коко Джоунс за ICU.

В рок категориите големите победители бяха групите Paramore и Boygenius. Първата спечели статуетките за албум (This Is Why) и най-добро алтернативно изпълнение (This Is Why).Женската група Boygenius доминира в категориите за най-добро рок изпълнение (Not Strong Enough), рок песен (Not Strong Enough) и алтернативен албум (The Record).

Килър Майк доминира в рап категориите, като спечели "Грами" за най-добра песен и изпълнение (Scientists & Engineers) и най-добър албум (Michael).

След като спечели няколко награди "Златен глобус" и се очаква да бъде отличен с "Оскар", филмът "Опенхаймер" получи и една награда "Грами". Призът за саундтрак отиде при Лудвиг Йорансон, който е композирал музиката за биографичната драма на Кристофър Нолан.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.