• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Александрова: Коронавирусът ще остане с нас и трябва да сме готови да живеем с него

Проф. Александрова: Коронавирусът ще остане с нас и трябва да сме готови да живеем с него

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ проф. Радостина Александрова каза, че  всяка ковид вълна си има лице и характеристики, специалистите сравняват сегашната с първата вълна от Омикрон. Има данни, че се разпространява вирусът доста по-успешно. Вероятно това се дължи на по-доброто му справяне с нашия имунен отговор.

Истината е, че този вирус ще остане с нас и трябва да сме готови да живеем с него. След две години и половина смятам, че трябва да можем да се справяме по-успешно", коментира още проф. Александрова.

Тя изрази мнение, че най-силното оръжие срещу вируса са ваксините.

"Взимането на мерки, стъпки, ограничения, не е въпрос на случайно решение, трябва да бъде предприето в точно определен момент, така че да има смисъл и да донесе полза. Вярвам, че трябва да вървим към период към който да можем да се справяме с този вирус с помощта на науката и нейните постижения", допълни проф. Александрова.

"Важното е, когато не се чувстваме добре, все пак да не контактуваме активно с хората около себе си, това се отнася за всяко едно време, не само по време на Ковид", посъветва проф. Радостина Александрова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анастасия Гешева

Вирусните вълни се подготвят в института Джон Хопкинс на Харвардския университет, където се обработват дневните данни за заболеваемост в България. Във вторник се цитират данни от три дни и се представят като за 24 часа и се отчитат като „ръст“, „бум“ и „пик“. Всички знаем, че лабораториите получават заповеди за повишаване или намаляване „броя“ на положителни проби. Ако аз го знам, значи го знае и ДАНС, и Гешев. Ако ДАНС и Гешев го знаят и не правят нищо, за да спрат манипулативното създаване на „положителни“ тестове за този вирус, това не е ли заплаха за националната сигурност? Къде да сезирам главният прокурор за заповеди към лабораториите? Докога???? Едни и същи доктори, математици и експерти тормозят света и България.

13.07.2022 16:10:15

Анонимен

д-р Георги Тодоров: ГЛАВНИЯТ ДЪРЖАВЕН САНИТАР СРЕЩУ ЛЕТНИЯ СОПОЛ! ТОЗИ Е УНИКАЛЕН ДА ПОКАЗВА НЕВЕЖЕСТВОТО СИ И ДА СЛЕДВА ГОСПОДАРИТЕ СИ! Главният държавен санитар (санитар е най-ниската позиция в медицината) предавал на Министерски съвет предложение за въвеждане на мерки срещу летния сопол. И да върне маските! Само че днес изрече нещо по БНР, то го издаде, че не познава българската здравна система и закони, а именно: вмени на ОПЛ или Джи Питата задължението да правят АГ тестове, нещо, което не им е работа. Без пари! СЕГА ОПЛ ще го разкъсат. Предложи да се отнемат правата на лабораториите да правят такива тестове, освен ако не са ПСР – най неточния тест за РНК! За да не чакали хората, да нямало направления! Ами кой ще ги предава в НЗИС? Пълен игнорант! Този човек е уникален в праволинейността си да показва невежеството и да следва господарите си. Очаквайте да се върнат маските на закрито без да е обявена епидемиологична обстановка, което ще е нарушение на ЗАКОНА за Здравето, следователно няма да е задължително! И сега: В моята лаборатоия ще се влиза САМО без маска, моите лаборанти никога не са били с маски и няма да бъдат! ДА не говорим за липсата на какъвто и да е професионален и административен капацитет на РЗИтата, да изпълняват каквото и да е, идващо от тоталната щета- МЗ в оставка!!! Състава, компетентността и структурата на РЗИ са еманация за хаоса и немощността на държавата ни, наследено от ГЕРБ, засилено от Продължаваме подмяната! В лицето на Сербезова!

13.07.2022 16:08:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.