• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Христо Алексиев: Диалогът с автомобилния бранш е възстановен

Христо Алексиев: Диалогът с автомобилния бранш е възстановен

/КРОСС/ Диалогът с автомобилния бранш е възстановен. Това заяви вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев след среща с представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари. Той допълни, че предприемането на спешни мерки за постигане на устойчивост в сектора на автомобилните превози е една от важните стъпки за гарантиране на икономическата стабилност на страната.

„Проблемите на автомобилния бранш бяха пренебрегвани, което доведе до значително завишаване на транспортните разходи и директно се отрази върху цените на стоките и услугите в страната. В момента има множество кризи и сериозен ръст на инфлацията. Голяма част от тази инфлация е вътрешна и се генерира поради налагането на неправилни публични политики. Като служебно правителство ще се фокусираме върху първоизточника на всички тези кризи и с прилагането на определени мерки ръстът на инфлацията може да се доближи до европейския", посочи Христо Алексиев.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията обяви, че съвместно с бранша са коментирани мерки за решаване на належащите проблеми в сектора и механизмите за стопиране на нарастващите цени на горивата. Обсъдено е създаването на премерена методика за тол таксите, по примера на други държави в ЕС, така че браншът да бъде облекчен, без това да засяга твърде много приходите в бюджета от тол системата. Бавното преминаване през граничните пунктове е друг проблем, който също допринася за увеличаване разходите на превозвачите, коментира вицепремиерът, като изтъкна, че по този въпрос също се търсят работещи решения.

Христо Алексиев заяви, че ще се обърне специално внимание на представена от бранша информация за нерегламентирани практики в структури към Министерството на транспорта и съобщенията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.