• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Христо Алексиев: Всички празници - и 3 март, и 24 май са важни и трябва да има консенсус

Христо Алексиев: Всички празници - и  3 март, и 24 май са важни и трябва да има консенсус

/КРОСС/ Вчера в предаването „Още от деня" по БНТ Христо Алексиев, каза че всички празници - и 3 март, и 24 май са важни и трябва да има консенсус, да бъде дискутирано за да бъде решено кой от двата празника да бъде официален празник на държавата. „За мен - може би 24 май."

Много е важно да не се вземат конюнктурни решения, това каза Алексиев по повод промяна в Конституцията да премахне службените правителства. „Аз не разбирам тезата, точно тези служебни кабинети, които са работили, сега предлагат премахването им. Срещу този статут за премахването им все едно вървят срещу себе си".

Относно прекратяване на концесията на Лукойл за пристанището в Росенец, Христо Алексиев каза, че: „Аз искам да припомня, че тя бе приватизирана през 1989 г. по време на правителството на Иван Костов, тогава тя беше продадена на Лукойл. Съответно през 2011 г. това пристанище Росенец бе дадено на концесия от правителството на Борисов. И за мен е странно как сега същите тези хора се явяват като спасители на това влияние. За мен въпросът, който е на дневен ред е например проектите, които служебното правителство стартира за диверсификация на доставките на суров руски петрол с Гърция."

Темата Росенец, концесията Росенец има доста аспекти и мен ме притеснява, че тези аспекти не бяха анализирани, а се написа едно предложение за промяна в закона на крак без никаква сериозна оценка върху въздействието на държавния бюджет, смята Алексиев.

При прекратяване на концесията държавата дължи неустойка, тя трябва веднага да плати 30 милиона по договор, да не говорим за останалите дела, затова казвам, че е безотговорно да се говори за това, без да се направи анализ, категоричен е Алексиев. „Прекратяването на тази концесия би имало крайно негативен ефект за държавата според анализите, които сме направили".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.