• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Възможният баланс между летните жеги, алкохола и почивката

Възможният баланс между летните жеги, алкохола и почивката

Какво се случва с тялото ни когато пием алкохол в горещините?

/КРОСС/ Всички обичаме лятото, летните вечери с приятели на открито, лежерните морски ваканции, слънцето, обгръщащо ни с цялата си топлина. Често обаче, за да направим тези горещи дни по- забавни, споделяме и чаша алкохолна напитка.

Но замисляли ли сте се как влияе алкохолът на вашето тяло при високи температури? Резултатите могат да са опасни.

Британският доктор Андрю Торнбер, директор на приложението Now Patient предупреждава, че прекаляването с алкохол  през лятото може да има негативни последици.

Дехидратацията

Бъдете внимателни и не допускайте да се обезводните. Дехидратацията може да доведе до проблеми със сърдечната дейност или с дишането ви. Затова една студена бира е много по-добра идея от сладките коктейли на плажа.


Сърдечен удар и изтощение


Да, това е друг потенциално опасен ефект от пиенето на твърде много алкохол на слънце. Д-р Торнбер твърди, че прекалената консумация на алкохол в горещините може да окаже влияние на основната температура на тялото ви и да доведе до куп проблеми по-късно. „Обикновено потта ни охлажда, като се отделя чрез кожата ни. Въпреки това, в изключително горещи дни или когато сме подложени на стрес, тази система може да не успее да се справи. Това води до топлинен удар или изтощение. "


Вътрешните органи


Много алкохол и много слънце не са добра комбинация. Забравете за този „коктейл“. Той ще окаже влияние на мозъка, черния дроб, стомаха, дебелото черво и сърцето ви. Не правете алкохолен маратон, започвайки от обед. Разумно  е  да помислите кога да поръчате първото си питие. Когато слънцето залязва е най-доброто време съветва д-р Торнбер. А кога да избягваме алкохола? Около обяд – между 12 и 15 часа, защото тогава „слънцето е най-високо и горещо“.

Как да се спасим от махмурлука?

Лесно е – пийте повече вода!

Когато пием повече вода или безалкохолни можем да „предотвратим дехидратацията и да облекчим махмурлука“. И не е нужно да започваме купона с ударно пиене.

На следващата сутрин?

Дано махмурлукът не е много лош. Започнете с прясно изцеден сок. Хапнете банан или киви за калий. Опитайте да възстановите необходимите ви минерали и соли чрез рехидратация на организма.

Тенденции

Консумацията на алкохол с САЩ от началото на COVID-19 пандемията показва устойчива тенденция към намаляване. Прогнозите са за спад в потреблението и през следващите 4 години сочи доклад на  IWSR,международната организация да изследване на виното и спиртните напити. Това поставя сериозни въпроси пред индустрията, която търси алтернативи.
Много от големите производители вече търсят безалкохолни алтернативата на бири и вина, с което да компенсират спада в приходите си.
Със 17,5% обемът на продажбите в категорията на ниско алкохолните напитки от бира, сайдер и ароматизирани малцове.
Тези ефекти върху алкохолната индустрия вече се използват от лобистите, за да настояват за повече намаляване на съществуващите данъци за алкохола, за да се намали „регулаторната тежест“ и е факт, че за вино и бира от ДДСто вече е 9%.
Същевременно безалкохолните вина и бири все повече увеличават пазарния си дял, поради добрите вкусови качества и безспорните ползи като безопасно шофиране,  подходящи са за бременни и майки, нискокалорични са.
В страната веригите за модерна търговия вече обособиха щандове с безалкохолни бири, както и почти във всички ресторанти присъстват в менютата им.
В България най-после може да се намери и първото в света вино Carl Jung без алкохол с патент на технологията от 1908г. и безомпромисно немско качество.
Заслужават да бъдат насърчени магазините и ресторантите, които предлагат безалкохолните и пенливи вина , за радост на женската аудитория.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.