• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Sony представя нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm

Sony представя нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm

Обявява се и пускането на нова компактна светкавица HVL-F28RM

/КРОСС/ Днес Sony обяви няколко нови попълнения към своето впечатляващо продуктово портфолио в областта на цифровата фотография — пълноформатен фотоапарат Alpha 7C  (модел ILCE-7C), вариообектив FE 28-60mm F4-5.6 (модел SEL2860) и светкавица HVL-F28RM.

Alpha 7C
е най-малкото и най-лекото  пълноформатно тяло в света, което предлага, освен всичко останало, безкомпромисно качество, усъвършенстван AF (автофокус) и възможност за заснемане на 4K видеоклипове  с висока резолюция. Ако го използвате заедно с най-малкия и най-лекия в света стандартен вариообектив FE 28-60mm F4-5.6, получавате практична, многофункционална, универсално приложима комбинация, която гарантира неповторимо преживяване и максимално удобство при пренос, без това да е за сметка на предимствата, които пълноформатната фотография осигурява. Светкавицата HVL-F28RM дава на потребителите повече възможности за творчество във фотографията благодарение на своята изключителна компактност и интелигентен контрол на интензитета на светлината, свързан с функцията за разпознаване на лица на фотоапарата.

“Ние сме отдадени на идеята да създаваме най-добрите възможни инструменти, съобразени с нуждите на нашите клиенти”, каза Ян Салмон Леганьор, Директор Продуктов маркетинг, Цифрова фотография на Sony Europe. “Новият фотоапарат Alpha 7C и вариообективът FE 28-60MM F4-5.6 са събрали в себе си много от най-новите ни технологии в областта на цифровата фотография в чисто нов дизайн, който представлява най-малката и най-леката система от пълноформатен фотоапарат и обектив в света. Това разкрива един цял нов свят на творчески възможности, в който безкомпромисната сила и качество на пълноформатната система може да се побере в дланта на ръката.”

Новият фотоапарат Alpha 7C: Безкомпромисно пълноформатно качество в компактен дизайн
Новият фотоапарат Alpha 7C комбинира качеството на пълноформатните изображения с подобрени характеристики на AF и разнообразни функции по време на видеозаснемане в удивително лек и компактен дизайн. Новият фотоапарат използва 24.2MP (прибл. брой ефективни пиксели) 35mm пълноформатен сензор Exmor R™ CMOS с подсветка и процесор за обработка на изображенията BIONZ X™, с които се осигурява висока чувствителност, изключителна резолюция, широк динамичен обхват от 15 бленди и високоскоростна обработка на данните.

С размери само 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm (4.9 in x 2.8 in x 2.2 in) и тегло само 509g (18oz), Alpha 7C е сходен по размер и тегло с фотоапарат APS-C , като тежи едва 1% повече от Alpha 6600. Alpha 7C постига най-малкото и най-лекото компактно тяло в света ii благодарение на усъвършенстваната вградена 5-осова система за стабилизация, подобрения си затвор и използваната монококова конструкция, която често се използва и в изработката на автомобили и самолети. Дори в толкова компактно тяло Alpha 7C продължава да предлага 5-осова стабилизация, която позволява заснемането на красиви снимки и без статив. Големият капацитет на батерията NP-FZ100 осигурява достатъчно захранване за заснемане на рекордните за бранша  740 снимки,ако използвате LCD дисплея, или 680 снимки, xi ако използвате визьора, което прави фотоапарата идеален за продължителни сесии.

Изключително качество на пълноформатните изображения
Новият фотоапарат Alpha 7C на Sony комбинира висока резолюция с ниски нива на шум за отлично качество на изображението при всяка настройка на чувствителността, което осигурява на потребителя зашеметяващо качество на изображението за ежедневна фотография и заснемане на видеоклипове във всеки жанр, включително природни пейзажи, портрети, спортни събития и улична фотография. Стандартна ISO чувствителност до 51 200 с възможност за разширяване до ISO 50-204 800 за снимки при ниска осветеност. Фотоапаратът Alpha 7C поддържа и 16-битова обработка на данни и 14-битов RAW изходен формат за естествено градиране на цветовете.

Най-съвременни технологии в областта на автофокуса
С помощта на базираните на изкуствения интелект функции, Alpha 7C предлага проследяване в реално време Real-time Tracking, което автоматично поддържа точен фокус при полуспусък. Функцията “Tracking On + AF-On” освен това вече може да бъде зададена на персонализиран бутон за мигновено активиране при натиснат бутон AF-ON. Като допълнителна функционалност желаният обект може да бъде посочен само с едно докосване върху дисплея, ако от менюто бъде включен режимът “Touch Tracking”, като тази възможност е налична както за снимки, така и за видеоклипове. Сред функциите на автофокуса на Alpha 7C е и автофокус по око в реално време Real-time Eye AF, който работи както за хора, така и за животни за постигане на бърз и точен фокус. Когато използвате Real-time Tracking (докато функцията “Face/Eye Priority in AF” е настроена на ON) за хора, очите и лицето на обекта се засичат и проследяват в реално време с висока степен на точност.
Alpha 7C предлага бърз и надежден AF върху голяма площ, който се заключва върху желания обект без забавяне и загуба на фокус благодарение на автофокусната система с фазово засичане и 693-точкова фокусна равнина, която обхваща приблизително 93% от зоната на изображението с допълнителни 425 точки за засичане на контраст, с което се гарантира надежден фокус и в най-натоварените динамични среди.

Фотоапаратът Alpha 7C също включва и серийно заснемане до 10 к/с с AF/AE (автоматична експозиция), за което се използва затвор с нов дизайн и подобрена система за обработка на изображенията. Има възможност и за серийно заснемане при честота на кадрите до 8 к/сxvii в режим live view при минимално забавяне на визьора/дисплея за лесно и стабилно кадриране, дори при интензивно движение на обекта. Alpha 7C позволява заснемането на приблизително 223 JPEG (Fine L) изображения, 115 компресирани RAW изображения или 45 некомпресирани RAW изображения за една серия, като се постига изключително точен, надежден и прецизен AF при намалено количество светлина до EV-4. Тези характеристики правят лесно абсолютно прецизното заснемане на бързо движещи се обекти.

Разширени възможности за видео заснемане
Пълен прочит на сензора без бининг на пикселите ви дава възможност да уловите над двойно повече количество данни, отколкото е необходимо за 4K видеозапис (QFHD: 3840 x 2160)iii, за презапасяване и получаване на висококачествен 4K запис с изключителна детайлност и дълбочина. В допълнение към горното Alpha 7C поддържа HDR (HLG) и S-Log/S-Gamut профили, Slow & Quick забавен и забързан каданс, високоскоростен full HD запис с честота 120 fpsiii и още от последните достижения на технологиите за изключителни висококачествени видео записи.

В допълнение към всичко това Alpha 7C предлага автофокус по око в реално време Real-time Eye AF (за хора) при видеозаснемане. Окото се проследява автоматично с висока степен на прецизност и надеждност, за да може операторът да се концентрира върху съдържанието, а не върху фокусирането. В зависимост от своите предпочитания, потребителите могат и да персонализират скоростта на прехода на AF с помощта на седем различни настройки, а чувствителността към изместването на обекта (AF Subject Shift Sensitivity) - на пет. Функцията Touch Tracking е налична и при видеозаснемане.

Alpha 7C има отварящ се настрани подвижен LCD дисплей, който позволява заснемането на селфи, снимки от висока и ниска гледна точка и всичко друго, от което потребителят може да има нужда. Бутонът MOVIE е поставен в горната част на фотоапарата за по-лесно опериране по време на запис в селфи режим. Към това Alpha 7C улавя и звук с високо качество, което да отговаря на това на записаните изображения, за постигане на хармоничен висококачествен видеоклип като краен резултат. Към мултиинтерфейсното гнездо (MI) на фотоапарата е добавен интерфейс за цифрово аудио, който позволява включването на насочен микрофон ECM-BIM или комплект за XLR адаптер XLR-K3M, които подават цифров аудио сигнал директно към MI гнездото за по-чист и ясен аудио запис. Също като при други аксесоари за MI гнездото, не са необходими кабели или батерии, което осигурява неограничена свобода на видеозаснемането при използване на Alpha системата. Осигурени са и жакове за слушалки и микрофон за точно проследяване на записания звук, а метаданните към заснети вертикално с фотоапарата видеоклипове позволяват след прехвърляне към смартфон те да бъдат възпроизвеждани и редактирани в портретен режим.

Създаден с цел надеждност

Моделът Alpha 7C е създаден с мисъл за потребителя. Сензорният панел на LCD дисплея тип 3.0 е с големи размери, чувствителен на допир и има приблизително 921K точки, които осигуряват оптимална видимост дори и в условия на ярка светлина на открито и позволяват работа с едно докосване. Alpha 7C включва и висококачествен режим на преглед за по-фин и по-естествен изглед на детайлите в допълнение към XGA OLED Tru-Finder™ EVF визьора с приблизително 2.35 милиона точки. Alpha 7C предлага функционалности, които улесняват работата както по време, така и след снимачния процес, като например персонализируем бутон Fn и много други. Фотоапаратът е и със защита от прах и влага в отговор на необходимостта от надеждност по време на снимки при предизвикателни обстоятелства.

В отговор на нуждата от опростяване на работния процес е осигурена функция за съвместима с Wi-Fi безжична комуникация, което позволява директно прехвърляне на изображения и видеоклипове  към смартфон или таблет за лесно споделяне, преглед или съхранение. Освен традиционната 2.4GHz честота се поддържа и стандарт 11ac, позволяващ прехвърляне през 5GHz честота (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), така че потребителите могат да изберат този стабилен високоскоростен метод на прехвърляне с ниска степен на смущение. На разположение е и конектор USB Type-C®, който поддържа SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), даващ възможност за бързо прехвърляне на изображенията при дистанционно контролиране от PC, както и за захранване от външни преносими батерии.

Нов обектив FE 28-60mm F4-5.6: Най-малкият и лек пълноформатен вариообективiv с високо качество на изображението
Новият обектив FE 28-60mm F4-5.6 предлага най-малкия и лек iv формат в света в стандартен вариообектив, който осигурява отлични оптически характеристики и постига високата резолюция, характерна за пълноформатния сензор, във всяка една част от изображението. Чрез оптимално разположение на 3-те асферични лещи ефективно се потискат аберациите при всяко фокусно разстояние на вариообектива и се постига висока резолюция от ъгъл до ъгъл. Със своето минимално фокусно разстояние от 30cm (0.99 ft) (широкоъгълен) до 45cm (1.48 ft) (телефото) обективът предоставя възможност за близки планове, което го прави идеален за ежедневна употреба или за запис на влогове с помощта на стабилизираща система или грип.

С тегло 5.9oz (167g) и диаметър 2.6 in x 1.8 in (диаметър 66.6 mm x 45 mm), в комбинация с оптималния си механичен и оптичен дизайн, който включва прибираща се конструкция, FE 28-60mm F4-5.6 постига безпрецедентна компактност и леко тегло, което позволява на потребителя да го носи винаги със себе си без никакви затруднения. От ежедневна фотография до пейзажи, портрети и туристически снимки, това е идеалният обектив за всеки вид фотография в движение във всяка среда. В комбинация с Alpha 7C се постига безкомпромисно пълноформатно качество в най-малката и лека система от пълноформатен фотоапарат и обективi. Въпреки компактния си размер и леко тегло, обективът FE 28-60mm F4-5.6 има защита срещу прах и влагаxxii и може да се използва с широка гама 40.5mm филтри.

FE 28-60mm F4-5.6 осигурява висока скорост и AF с голяма прецизност, които позволяват използването на функциите Real-time Tracking и Real-time Eye AF с помощта на линеен мотор. В допълнение към всички възможности, предоставяни от AF технологиите на Sony, FE 28-60mm F4-5.6 включва дизайн за вътрешен фокус, който оставя дължината на обектива непроменена по време на движенията за фокусиране и при снимки в увеличен мащаб, и позволява на потребителите с лекота да улавят разнообразно съдържание от обичайно видеозаснемане до заснемане на влогове без усилия.

Нова светкавица HVL-F28RM: Компактна светкавица с контрол на интензитета на светлината, свързан с функцията за разпознаване на лица на фотоапаратаv
HVL-F28RM е компактна светкавица, разработена да се комбинира с безогледалните фотоапарати на Sony за компактна, лесно управляема система, която предлага онази надеждност, която може да предостави само един истински Sony продукт. В сравнение с HVL-F32M, HVL-F28RM предлага 12% по-малък обем и 7% по-леко тегло. Тази компактна и лесна за употреба светкавица осигурява възможности и надеждност, които могат да отговорят на нуждите както на професионалистите, така и на напредналите любители и автори на визуално съдържание.

HVL-F28RM е надеждна светкавица с водещо число GN28, оптимизирано разпределение на светлината и непрекъсната работа на светкавицата, която не нарушава работния процес на потребителя, в допълнение към стабилна радио безжична комуникация и възможност за радио управление на повече от една светкавици. В новата светкавица е използвано и нововъведението на Sony - управление на светкавицата, свързано с технологията за засичане на лица на фотоапаратаv. Когато светкавицата се използва със съвместим фотоапарат, се отчита балансът между светлината, падаща върху лицето на обекта, и околната светлина, за да се извършат автоматични корекции за по-точен баланс на бялото, така че лицето на обекта да бъде пресъздадено с естествени, реалистични цветове. Директно от съвместим фотоапарат също така могат да се контролират компенсацията на светкавицата и светлосилата или да се извършват други детайлни настройки по параметрите на светкавицата. На фотоапарата може да бъде зададен персонализиран бутон за настройване параметрите на светкавицата, за да може да се извършват настройки, докато гледате през визьора и държите фотоапарата. Параметрите се изписват на избрания език на фотоапарата.

Нововъведението “метално гнездо със здрава странична рамка”, в което също така са разположени електрическите контакти на светкавицата, осигурява по-голяма устойчивост на механичен удар и въздействие от всички посоки. Гнездото за аксесоари е изработено от метал за по-голяма здравина. HVL-F28RM също така е с устойчив на прах и влага дизайнxxii. Устойчивостта на прах и влага е по-висока, когато HVL-F28RM е монтирана и заключена върху Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV и Alpha 9 II, като светкавицата може да устои и на най-предизвикателните условия на открито.

Работата с HVL-F28RM е лесна и интуитивна, като се използват минимален брой контроли, включително +/- бутон за ниво на светлината, бутон за сдвояване, бутон за тестване и лост за заключване. Осигурява се достатъчно светлина за приложение и като отразена светкавица. Ъгълът на светкавицата може да бъде регулиран в зависимост от нуждите с помощта на степени от 0, 20, 40, 60, 80 и 120 градуса за лесно позициониране. Новата светкавица има и вградено безжично радио синхронизиране за надеждно задействане на светкавицата, когато е монтирана върху съвместим фотоапаратxxvi и е сдвоена с устройство, отделно от фотоапарата. Когато се използва като предавател, HVL-F28RM може да контролира до 15 светкавици и/или приемници в 5 групи на разстояние до 35 метра (114 ft), което гарантира изключителен контрол върху осветлението и неограничени възможности за приложение. HVL-F28RM се захранва от две алкални AA (LR6) или NiMH батерии. Нов комплект алкални батерии може да осигури захранване за до 110 серийни светкавици (1/1 ръчна светкавица с алкални батерии)xxix.

Цена и наличност
Новият компактен фотоапарат Alpha 7C ще бъде наличен през октомври 2020 г. на прогнозна цена на от 4199 лв. за тялото.

Варио обективът FE 28-60mm F4-5.6 ще бъде наличен от първите седмици на януари 2021 г. на прогнозна цена от 999 лв.

Ще бъде наличен и нов кит с компактното пълноформатно тяло Alpha 7C и вариообектив FE 28-60mm F4-5.6 от края на октомври на прогнозна цена от 4799 лв.

Светкавицата HVL-F28RM ще бъде налична от този зимен сезон на прогнозна цена от 559 лв.

За пълна информация относно продуктите, моля посетете:
https://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati/ilce-7c
https://www.sony.bg/electronics/fotoaparat-obektiv/sel2860
https://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati-svetkavitsi-svetlini/hvl-f28rm

На https://www.sony.bg/alphauniverse можете да намерите много различни ексклузивни истории, видеоклипове и вълнуващо ново съдържание, заснети с най-новите фотоапарати на Sony и други α продукти. Фотографският хъб на Sony за Европа е наличен на 22 езика, като се публикуват новини за продукти и състезания, както и актуален списък със събития на Sony за всяка държава.

Продуктово видео за новия Alpha 7C можете да видите на:


&feature=youtu.be

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.