• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Руското правителство ще представи списък с "недружелюбни държави"

Руското правителство ще представи списък с "недружелюбни държави"

/КРОСС/ Руското правителство скоро ще представи списък с недружелюбни държави: критериите са ясни, няма да отнеме много време, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за агенция РИА Новости.

На 15-и април Съединените щати наложиха нови санкции срещу Русия, които засягат 32 лица и сдружения. Санкциите също така забраняват на американските финансови институции да купуват руски държавни облигации след 14-и юни. Освен това Вашингтон обяви, че експулсира 10 руски дипломати от страната.

На следващия ден Министерството на външните работи на Руската федерация обяви ответни мерки, сред които бяха пропорционално експулсиране на американски дипломати, прекратяване на дейността на американски фондове и неправителствени организации, контролирани от Държавния департамент, и забрана за осем настоящи и бивши американски служители да влизат в Руската федерация за неопределено време.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще бъде интересно ако руснаците сложат България в списъка на неприятелските държави. Неприятелска държава, която прави на Русия и Сърбия подарък от 3 милиарда лева за спешно построяване на тръбопровод и осигуряване на трайна зависимост от Русия! Бих искал и България да имаше подобни "неприятелски държави"! Българският народ вече повече от 100 години страда от "стокхолмски синдром" и не може да разбере основната разлика между братските чувства и вековния обмен на културни и други ценности, от една страна, и великоруската агресивна политика.

28.04.2021 20:52:13

МИД на РФ

Сергей Лавров отговори незабавно на обивенията на Гешев като между другото заяви следното: "ЕС трябва да разследва защо частни предприемачи имат отношение към складове с боеприпаси. Евросъюзът трябва да погледне със загриженост на ситуацията и в Чехия, и в България", допълвайки, че е добре, че Русия още не е обвинена и в убийството на княз Фердинанд / Вижте изявлението на руския външен министър на: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11264205 От своя страна посолството на РФ в София конкретизира, че изобщо не е било информирано за разследванията, действията и обвиненията на българската прокуратура. Вероятно пак във връзка с РБ се появи следният пост в Twitter на посолство на Русия: „Преди 80 години, на 28 април 1941 г., България, тогава съюзник на фашистка Германия, напада Македония. Два месеца по-късно нацистите нахлуха в СССР. Вечна слава на руснаците, македонците и други смели войници, воювали срещу нацистката чума! #СмртНаФашизмот.“

28.04.2021 16:56:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.