• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

"Възраждане“ иска премахването на паметника на американските летци

"Възраждане“ иска премахването на паметника на американските летци

/КРОСС/ „Възраждане" ще настоява паметникът на американските летци, които са допринесли единствено за смъртта на мирно българско население  през Втората световна война да бъде демонтиран. Наличието на този паметник на българска земя е позор за управляващите страната ни, защото той е във възхвала на тези, които са виновни за убийството на българско население.
От 18 октомври 1943 до 17 април 1944 англо-американците убиват 4208 българи, раняват тежко още 4744 българи и разрушават или увреждат 12 657 сгради (вкл. Народното събрание), причинявайки щети за милиарди левове. Убитите българи са само жени, деца и старци - мирни невинни жители. В боевете умират и  десетки български военни пилоти, които с живота си пазят небето над България.

Днес в град София в близост до Посолството, което в момента управлява страната ни чрез марионетен кабинет, който представя за български има издигнат паметник на американските летци, на убийците на нашите герой и на мирното ни население.

В духа на зараждащите се настроения в някои кръгове на българското общество, които служат на американския си господар и заблуждават общественото мнение, че паметниците ни трябва да се премахват или преместват, „Възраждане" настоява паметникът на американските летци да бъде демонтиран.
Този паметник няма място в София, ако американските дипломати желаят нека го вземат и да го занесат на тяхната земя.

На всички управляващи напомняме, че активно организираме дежурства от граждани-доброволци, с които заедно ще пазим паметника на Съветската армия. Армия, която не убива нито един българин за разлика от  англо-американската армия, която убива невинни жертви - деца, жени и старци. За децата пуска бомби под формата на детски играчки и тези от тях, които не са убити завинаги са осакатени. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След като се извиниха за робството на афроамериканците, не е зле да се извинят на българите за разрушаването на София и други градове, и за невинните жертви!

07.08.2023 10:46:09

Анонимен

Кога ще издигнем паметник на невинно загиналите граждани /старци, жени, деца/ и на летците, дали живота си за спасяване на нашите градове от непредизвиканите англо-американски бомбардировки?

06.08.2023 15:17:01

Анонимен

Съгласна съм с искането на Възраждане. Не ни трябва паметник на убийци.

06.08.2023 11:25:40

Анонимен

Точно и правилно!

05.08.2023 15:51:01

Анонимен

Много добра инициатива. Браво, Възраждане.

05.08.2023 11:19:26

Анонимен

Паметника на съветската армия е паметник на армията прогонила фашистите от България и Европа, а паметника на американските летци е на тези убили майка ми.

05.08.2023 11:02:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.