• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на митрополит Амвросий

Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на митрополит Амвросий

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на Светия синод на Българската православна църква, миряните от Доростолската епархия и близките по повод кончината на Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий.

В писмото си до опечалените президентът откроява положените от митрополит Амвросий усилия за развитието на Доростолската епархия и за добруването на миряните през изминалото десетилетие.

Президентът изтъква, че за вярващите митрополит  Амвросий е бил силна морална опора и мъдър наставник в периоди на изпитания. „Даваше пример за посветено духовно служение, отдадено на утвърждаването на християнските ценности в обществото“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Архимандрит Дионисий

Протестите показват чудо, за което не съм предполагал, че ще се случи. Трябва да кажем „баста“ на онова, което вече 30 години се случва в нашата страна. Всичко, което не е част от този политико-олигархичен модел за последните 75 години, няма как да не обедини всички. Няма значение кой е с една или друга цветова принадлежност – всички трябва да бъдем единни, за да продължи по някакъв начин нашето отечество да съществува. Да каже пловдивският митрополит Николай за последните 11 години, че са най-светли – това означава или че някой е сложил розови очила, или че няма никаква нужда от народ, а за църквата това е престъпление да го произнесе. Онази компания в Европа, която наблюдава процесите, да отговори на няколко въпроса. Вярно ли е, че служители на немското посолство в София твърде зачестено са започнали да пътуват от София за Берлин с дипломатическа поща, в която никой не знае какво се пренася? Обслужват ли онези служители на посолството някогашните ангажименти, които може би тук създаваната партия ГЕРБ е поела към фондацията Ханс Зайдел, а пък бих казал и към онази фондация, която не я споменават, но аз мисля, че също има отношение към създаването на ГЕРБ – Конрад Аденауер. Докога посолствата на Франция и САЩ, които бяха активни по време на протестите през 1997 и 2013, ще се правят, че у нас има само крива природа, която обаче бива унищожавана с тяхно съгласие. Борисов и Гешев са символи на задкулисието. По-добре е Борисов да излезе с достойнство при протестриращите и да каже: моля ви за прошка и дайте ми възможност някъде там да се кая, без дори да ме виждате. Човек с поведението на Борисов, с тази жлъч и това тропане по масата, като че ли той е роден специално за властта. Премиерът не въплащава българския гений, въпреки, че много от лошите му черти може да ги наблюдаваме само в неговото поведение. Сигурен съм, че протестът ще завърши с оставките на Гешев и Борисов. Доброто ще победи злото.

21.08.2020 01:08:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.