• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ГЕРБ видя политическа чистка в смените в НАП и Агенция "Митници"

ГЕРБ видя политическа чистка в смените в НАП и Агенция "Митници"

/КРОСС/ В политическата етика е прието едно правителство да има 100 дни толеранс. Няма как да приложим тази практика към служеното правителство. Но поне 10 дни трябва да му се даде толеранс. За съжаление, скоростта и степента на радикализъм е такава, че има теми, които изискват реакции. Ние сме в ситуация, в която правителството не е подложено на никакви форми на контрол. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по време на брифинг на партията.

"Категорично искам да заявя, че съм притеснен силно за случващото се в последните 48 часа на кабинета Радев. Аз бях министър в първия му служебен кабинет и много добре познавам функциите на служебния кабинет - първо, да организира безпристрастни и честни избори и второ, да преведе страната без сътресение, като осигури нормално функциониране на публичния сектор. Вместо това без анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - НАП и Агенция "Митници". Вие знаете, че тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение в тези две системи. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет", каза Кирил Ананиев.

"Като член на първия кабинет на Радев на мен ми бяха поставени задачи незабавно да уволня изпълнителните дирекции на НАП и Митниците. Моят отговор беше категоричен, че първо трябва да уволни мен. Второто искане към мен при приет преди седмици бюджет беше да увелича с 300 милиона лева бюджета на МО, без да има никакви източници да това. Това правилна политика ли е, правилно ли е да се прави това, възмути се Ананиев. През последните пет години данъчните приходи са се увеличили два пъти, данъчната администрация работи ефективно и събира и преизпълнява приходите в бюджета.2,3 млрд. лева повече са събрани само за първите 4 месеца спрямо същия период на миналата година", отсече Ананиев.

"Разбираме, че се харесват нашите мерки за 50 лева за пенсионерите и мярката 60/40. При положение, че има срив на приходите, как ще се направи това, попита реторично той. В най-скоро времеще постъпят още два източника на ресурс от 511 млн. лева и преместването на датата на корпоративния данък, който ще се внесе до края на юни. Служебният кабинет няма никакво право да си припише тези приходи, защото те са в резултат от нашата работа, обяви Ананиев. Ще наблюдаваме до края на мандата на това служено правителство какви са приходите и тогава ще решим дали са правилни или не тези уволнения. Галя Димитрова работи в системата на НАП от 27 години, шеф е в последните 4 години. Тя със своя опит показа, че системата дори в пандемия се справя по блестящ начин", смята Ананиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Финансовият министър никак не го е срам да си признае, че винаги е работил в полза на ГЕРБ. С това си поставя край на политическата кариера. Всички гербери не осъзнават, че с нападките си срещу президента работят в негова полза за предстоящите избори. Партийната партизанска тъпотия е до мозъка на костите им.

15.05.2021 11:56:45

Любо Кольовски

Някой има ли спомен за времената, когато Главатаря на ГЕРБопитеците назначаваше министрите и началниците на агенции да са му задавани въпроси кой, как и защо му ги е препоръчал, или как си ги е избирал? И защо сега служебният премиер и министрите му трябва да отговарят на такива, меко казано, детински въпроси? ГЕРБопитеците отново се държат като извънземни, току - що кацнали на Земята от неизвестна планета, без памет и спомен, че управляваха 12 години нещастното ни Отечество? Истеричните реакции на ГЕРБопитеците са обясними. Това са вопли и крясъци на изпаднали в паника типове и типеси, загубили връзка с реалния свят. И вместо да истеризират, тия недоразумения би трябвало да млъкнат и да си дадат сметка, че в основата на политическата партизанщина и шуробаджанащината стоят именно техните съпартийци, симпатизанти , помагачи и други ятаци. ГЕРБопитеците върнаха нравите в България до нивото на нравите в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Те разболяха обществото и вкараха в организма му собствената си отровна бандитска "нравственост" и гангстерския си морал, като се възползваха от добре известните им фашистки прийоми и технологии, които владеят до съвършенство. Граждани за европейско развитие на България, а?

15.05.2021 00:25:32

Анонимен

Ами да, политическа е, защото се чистят политически назначените калинки в институциите. Така е, кръвоносната финансова система на България се изсмукваше в полза на партията на власт. Прави са хората от ГЕРБ.

14.05.2021 21:04:13

Анонимен

Смешен плач!

14.05.2021 19:46:50

Анонимен

Демократично бе да си подаде оставката а не да се натиска на стола .Ако не уважава кебеси то ПП която я назначила .Вслучая ГЕРБ които не са на власт .

14.05.2021 17:35:47

Анонимен

Шефката на НАП трябваше отдавна да бъде разкарана - най-малкото заради теча на личните данни. ГЕРБ да не се правят на ущипани! И няма как да се разкарат за два месеца всичките им калинки и други безобразни насекоми.

14.05.2021 16:01:27

Смърт на мутрите и мафията!!!

Вашта мама герберска фашистка! Един по един, до един...

14.05.2021 15:56:23

Анонимен

Ех, колко боли когато ти направят това, което ти си направил спрямо други в своя партийна полза.

14.05.2021 14:48:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.