• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Иван Анчев: Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток

Иван Анчев: Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток

/КРОСС/ Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток. Украинският конфликт излезе от новинарските емисии, все по-малко се говори за агресията на Русия. На второ място дава възможност за евентуално пренареждане на военните доставки към Украйна, т.е. може да се очаква намаляване на интензитета на военна помощ. Това каза снощи в предаването „120 минути" Иван Анчев, дипломат, възпитаник на академията на ФБР и един от създателите на Центъра за изследване на глобални хибридни заплахи.

Той отбеляза още, че всяка грешка на Израел и на израелската армия ще даде възможност да бъдат сочени и заклеймявани от световната прогресивна общественост на фона на това, което прави Русия в Украйна.

„Путин не само не изрази съболезнования на Израел, но и сравни атаката на „Хамас" с обсадата на Ленинград. По този начин той се опитва да вменява на израелците нацизъм, защото именно нацистите са обсадили Ленинград. Преди това се опита и на Зеленски да му вмени нацистки действия", подчерта Анчев.

По думите му войната в Близкия изток ще се води дълго, защото редица световни сили имали интерес от това.

„Идеята на Путин е да добута войната в Украйна поне до президентските избори в САЩ. И ако Тръмп спечели, Путин смята, че лесно ще се договори с него в ущърб на Украйна. От една страна има интерес войната в Газа да се проточи, за да се проточи и тази в Украйна. Иран също има интерес да се проточва тази война, защото дестабилизира Израел", заяви Анчев.

Според него сухопътната операция на Израел няма да е дълга, но ще е с хирургична точност.

Той коментира и мигрантските вълни в Европа. „В Европа бяха допусната огромен брой радикални мигранти, което създава заплаха за държава и обществата в нея. Ще бъдем свидетели на все по-силна радикализация. Държавността в Западна Европа ще се справя все по-трудно с мигрантската радикализация", категоричен бе Анчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.