• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Андрей Ковачев, Милен Врабевски и още трима души не са били пуснати на територията на РСМ

Андрей Ковачев, Милен Врабевски и още трима души не са били пуснати на територията на РСМ

/КРОСС/ Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев, председателят на Фондация "Българска памет" Милен Врабевски и още трима души не са били пуснати на територията на Република Северна Македония.

Те е трябвало да участват в заупокойна литургия в памет на загиналите в битките за национално обединение български воини в Ново село.

За "Хоризонт" Евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев каза, че са получили лист, който обяснява наличието на постановление, заради което не могат да влязат в Република Северна Македония.

"От над 10 години отивам винаги на Гергьовден да отдадем почит на загиналите за отечеството на военното гробище в Ново село в Македония до Струмица и тази година ни се случи нещо, което е изключително неприятно, изключително изненадващо. Аз, д-р Милен Врабевски, който организира това събитие от Фондация "Българска памет", и още трима души не бяхме допуснати без да ни бъде обяснено защо. Бяха ни връчени постановления, които казват, че не сме допускани на територията на РСМ. За мен няма никакво логично обяснение, ако РСМ иска да продължи бързо със своята европейска интеграция. Информирал съм нашия докладчик за РСМ, комисаря по разширяването Оливер Вархеи и самия министър на външните работи на Македония Буяр Османи, който в момента е в Ню Йорк. Очаквам обяснение какъв е проблемът и защо се случва това",  каза пред "Хоризонт" евродепутатът Андрей Ковачев.

От Фондация "Българска памет" не пожелаха да коментират случая. Но посочиха, че събитието все пак се е състояло, без по-натанъшни проблеми от македонските власти.

Информажията е на БНР

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще си стоят в изолатора мекетата като са такива чешити.

08.05.2023 15:25:09

Анонимен

Македонците не са слепи и глупави и виждат, че ситуацията в ЕС е в упадък и ентусиазмът им за членство се охлади. Това, че ги плашим с приемането никак не ги притеснява.

07.05.2023 10:06:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.