• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Стари Android смартфони губят достъпа до защитени сайтове.

Стари Android смартфони губят достъпа до защитени сайтове.

/КРОСС/ Много потребители скоро може да се нуждаят от обновяване на Android смартфоните си, за да посещават защитени уебсайтове. Let's Encrypt предупреди, че телефоните с версии на Android преди 7.1.1 Nougat няма да се доверяват на кореновия сертификат, считано от 2021 г., което означава, че ще блокират много от защитените сайтове.

Организацията кръстосаното подписване по подразбиране за своя сертификат на 11 януари 2021 г. и ще прекрати изцяло партньорството за кръстосано подписване на 1 септември същата година.

Налице е частично решение чрез инсталиране на браузър , тъй като Mozilla е партньор на Let's Encrypt, и използване на собствено хранилище за сертификати, но това няма да помогне при конкурентни клиенти или функционалност извън браузърите, отбелязва .

Често разработчиците отказват поддръжка на по-стари операционни системи. Това обаче може да е болезнено решение, като се имат предвид правилата за актуализиране на Android. Около 33,8% от Android потребителите в използват версия, по-стара от 7.1, а някои производители на хардуер прекратяват поддръжката рано.

Доставчиците на предлагаха сравнително малко актуализации в предишните години, а някои устройства (обикновено бюджетни телефони) дори оставаха с първоначалната версия на операционната си система. Оказва се, че ако сте купили смартфон през 2016 г. или дори през 2017 г. внезапно може да загубите достъп до някои уебсайтове.

Но ситуацията с актуализациите на Android се подобрява. Samsung и други производители се ангажират с три години . Това обаче няма да промени реалността за много хора с по-стар хардуер, ако не могат да използват Firefox. Те ще имат достъп само до сайтове, които не са защитени с Let's Encrypt.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.