• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Д-р Костадин Ангелов: Информацията за коронавируса е много противоречива в световен мащаб

Д-р Костадин Ангелов: Информацията за коронавируса е много противоречива в световен мащаб

/КРОСС/ Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме с показването на температурите той да започне да се държи като другите коронавирси и да започне да изчезва. Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява. Това заяви в Нова телевизия „Здравей, България" изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов.

В момента има увеличение на случаите, което според мен е втора вълна. Това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората. Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват, каза още Ангелов. Не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина, посочи той. Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Ангелов е категоричен, че при симптоми веднага трябва да се потърси лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение, а не да се избира самолечение.

Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира, че първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните.

Проф. Ангелов допълни, че всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ. Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред, каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.