• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Инж. Венцислав Ангелов: АПИ трябва да направи подробен анализ на материалите, вложени в пътищата

Инж. Венцислав Ангелов: АПИ трябва да направи подробен анализ на материалите, вложени в пътищата

/КРОСС/ Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на АМ „Хемус", „Марица", „Тракия" и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева. Това каза председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа, поясни Ангелов.

Той подчерта, че АПИ трябва да направи подробен анализ за това какви материали са вложени в пътищата.

„Конкретната ядка, която се взима от асфалтовата настилка, ни показва съответните пластове в конкретния участък. Вземането на пробите е избираем. Спрямо проектната документация ние имаме заложена определена дебелина на пластовата настилка. След изваждането на тази ядка се прави съпоставка", каза Ангелов.

От 2020 г. до момента са извършени ремонтни дейности на Северната скоростна тангента в размер на около 8600 кв. м. Част от тях са покрити гаранционно. Стойността на проекта на Скоростната тангента е около 200 милиона лева.

Строителен надзор и държавна приемателна комисия са положили подписите си, приели са обекта и са го окачествили като годен за експлоатация, заяви директорът на АПИ.

„Строителния контрол в тази посока трябва да бъде завишен. Към момента все още няма окончателен доклад по проверките, но според първоначалните доклади има видими деформации и намаляване на експлоатационния период на съответния участък", заяви Ангелов.

АПИ е правила плащания по ин хаус процедури като коректната страна по договора с „Автомагистрали", заяви директорът на Агенцията. Авансови плащания не се правят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.