• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Русия изобличи отдавнашни кроежи на САЩ да спрат енергийния ѝ износ

Русия изобличи отдавнашни кроежи на САЩ да спрат енергийния ѝ износ

/КРОСС/ Съединените щати отдавна кроят планове да сложат край на руския износ на енергийни ресурси, включително на природен газ. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

Думите му са по повод скорошни заплахи на високопоставени служители на Държавния департамент срещу руската нефтена и газова индустрия, включително проекта Arctic LNG-2.

По негови думи администрацията на САЩ е въвела безкраен брой санкции и настоящите изявления на местните политици са предвидими и са в съответствие със стратегическия курс на Вашингтон.

САЩ се опитват да "закачат" своите съюзници и страни от Глобалния юг за много по-скъпото американско гориво, отбеляза още Антонов.

"Местните русофоби правят всичко възможно, за да намалят приходите в руския бюджет", като се застъпват "за енергийната независимост на сателитите", посочи той.

В действителност САЩ се опитват "да осигурят конкурентно предимство за собствените си производители" и "закачат" съюзниците и страните от Глобалния юг, които се нуждаят от въглеводороди, за американско, много по-скъпо гориво, предупреди Антонов.

"С други думи , говорим за крещяща жажда за печалба, умножена от неоколониални стремежи", подчерта дипломатът.

Той заяви, че заплахите от американска страна може да сочат и към много по-безразсъдни идеи.

"Достатъчно е да си припомним как след многократни обещания да се сложи край на газопроводите "Северен поток", руската подводна газова инфраструктура беше взривена при терористична атака. Освен това разследването се забавя по всякакъв начин от западните страни. Очевидно има нещо за криене", заключи посланикът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.