• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Apple представя слушалки с добавена реалност: New Vision Pro се захранва от вашите очи, глас и ръце - не са необходими контролери

Apple представя слушалки с добавена реалност: New Vision Pro се захранва от вашите очи, глас и ръце - не са необходими контролери

/КРОСС/ Създаването отне години, но Apple официално представи слушалки с добавена реалност на годишната си световна конференция за разработчици, пише Daily Mail.

Vision Pro е първият продукт на Apple, „от който гледате, а не към него", каза изпълнителният директор Тим Кук в понеделник на събитието на живо.

Слушалките позволяват на потребителите да сливат реалния свят с цифров свят, навигиран от очите, гласа и ръцете им - не са необходими контролери.

Vision Pro има една дебела лента на гърба на главата, свързваща голям, елегантен екран, който се намира над очите.

Новите AR слушалки започват от $3499 и ще бъдат налични в началото на следващата година.

„С Vision Pro вече не сте ограничени от дисплей", каза Кук.

Слуховете спекулираха, че слушалките ще имат смесена реалност, но Apple се фокусира единствено върху AR.

Слушалките работят с VisionOS, която Apple рекламира като „първата в света пространствена операционна система".

Apple го нарича „пространствено изчисление", защото смесва съдържанието с пространството около вас.

Майк Рокуел, вицепрезидент на групата за технологично развитие на Apple, каза: „Създаването на първия ни пространствен компютър изисква изобретателство в почти всеки аспект на системата.

„Чрез тясна интеграция на хардуер и софтуер, ние проектирахме самостоятелен пространствен компютър в компактен преносим форм фактор, който е най-модерното персонално електронно устройство досега."

Потребителите движат очите и ръцете си и изричат ​​конкретни команди, за да задвижат своето пътуване през разширеното изживяване.

Ръководителят на човешкия интерфейс на Apple Алън Дай каза, че потребителите ще избират съдържание вътре в очилата с очите си, ще докосват пръстите си заедно, за да щракнат, и леко ще прелистват, за да превъртат.

И функцията EyeSight показва на хората в стаята вашите очи, за разлика от Meta's Quest, която разполага с непрозрачен визьор.

Външният екран на Vision Pro потъмнява, когато потребителят е напълно потопен във виртуален свят, но показва сигнали, когато устройството се използва, като уведомява външните лица, че човекът е в AR свят.

Когато човек се приближи до потребител в пълен виртуален режим, слушалките ще покажат потребителя и външния човек един на друг.

„Никога не си изолиран от хората около теб", каза Дай. "Ти можеш да ги видиш и те могат да те видят."

„Дизайнът включва дисплейна система с ултрависока разделителна способност, която събира 23 милиона пиксела на два дисплея и персонализиран силикон на Apple в уникален дизайн с двоен чип, за да гарантира, че всяко изживяване се чувства така, сякаш се случва пред очите на потребителя в реалност време", сподели Apple в понеделник.

Vision Pro има два часа употреба с външна батерия, която Apple каза, че ще намали тежестта върху главата на потребителя.

Устройството обаче трябва да бъде включено в електрическата мрежа или към батерията - няма самостоятелно използване.

Apple каза, че Vision Pro има триизмерна камера и микрофонна система за заснемане на видеоклипове и снимки, които могат да бъдат гледани в 3D по-късно.

За работа Apple показа как слушалките могат да се използват с тракпад и клавиатура, за да работят като традиционен компютър с множество дисплеи.

Vision Pro може също да възпроизвежда спомени във вашата всекидневна, като видеоклипове на вашите деца или забавно парти, на което сте присъствали.

„Потребителите могат да получат достъп до цялата си библиотека със снимки в iCloud и да преглеждат своите снимки и видеоклипове в реален размер с брилянтен цвят и впечатляващи детайли", споделя Apple в съобщението.

„Всяка панорамна снимка, заснета на iPhone, се разширява и обгръща потребителя, създавайки усещането, че стои точно там, където е заснета."

А разговорите с FaceTime с Vision Pro ще освободят ръцете ви - прозорците могат да се показват навсякъде в стаята, за да можете да се движите свободно.

Потребителите могат да гледат филми и телевизионни предавания с Vision Pro, който показва голям екран, който възпроизвежда съдържанието, а също така могат да играят над 100 Apple Arcade игри на толкова голям екран, колкото искат.

„Apple Immersive Video предлага 180-градусови записи с висока разделителна способност със Spatial Audio и потребителите имат достъп до вълнуваща гама от завладяващи видеоклипове, които ги пренасят на изцяло нови места", сподели Apple.

Apple заяви, че е подала над 5000 патента за разработването на Vision Pro.

Предният дисплей е оформен от ламинирано стъкло, което се влива в персонализирана рамка от алуминиева сплав, която леко се извива около лицето на потребителя.

„Гъвкавите ремъци гарантират, че звукът остава близо до ушите на потребителя, докато лентата за глава - налична в множество размери - е триизмерно изплетена като едно цяло, за да осигури омекотяване, дишане и разтягане", според Apple.

Каишката е закрепена с прост механизъм, което улеснява промяната на размера или стила на лентата."

Има също и Digital Crown, подобно на Apple Watch, отстрани, което контролира колко присъстващи или потопени са потребителите в дадена среда.

Apple рекламира характеристиките на своите слушалки за „водеща в индустрията поверителност и сигурност", за да позволи на потребителите да запазят контрола върху своите данни.

Това е възможно чрез новия Optic ID, сигурна система за удостоверяване, която анализира ириса на потребителя при различни експозиции на невидима LED светлина, след което го сравнява с регистрираните Optic ID данни, защитени от Secure Enclave, за да отключи моментално Apple Vision Pro.

„Където гледа потребителят остава лично, докато навигира в Apple Vision Pro, а информацията за проследяване на очите не се споделя с Apple, приложения на трети страни или уебсайтове", според Apple.

„Освен това данните от камерата и други сензори се обработват на системно ниво, така че отделните приложения не трябва да виждат обкръжението на потребителя, за да позволят пространствени изживявания.

„EyeSight също така включва визуален индикатор, който прави ясно на другите, когато потребителят заснема пространствена снимка или видео."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.