• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Apple Watch и iPhone могат да измерват слабостта при пациенти със сърдечно-съдови заболявания

Apple Watch и iPhone могат да измерват слабостта при пациенти със сърдечно-съдови заболявания

/КРОСС/ Apple Watch продължава да задава тенденциите при смарт часовниците и да генерира половината продажби на световния пазар. Разнообразието от функции постоянно подобрява приложенията на устройствата. Всяка версия на Apple Watch е подходяща за ежедневните тренировки и следене на жизнените показатели на човешкото тяло.

Следенето на качеството на съня и сърдечния ритъм може да послужи като предупреждение за развитие на симптоми на заболявания. Новите версии на Apple Watch не само са програмирани да алармират при определени показатели, но също така предлагат и полезна функция за EКГ.

В случай на инцидент е възможно да използвате Siri и гласово да наберете спешен номер. Множеството сензори на Apple Watch неслучайно ги превръщат в предпочитано решение за множество здравни изследвания. Учени от Stanford University откриха още един начин, по който умните часовници могат да помогнат на своите собственици.

Устройствата са използвани за пасивно измерване на слабостта при пациенти, които страдат от различни сърдечно-съдови заболявания, съобщава BGR.

Получената информация може да помогне за откриването на най-добрият начин за действие при хора, които се нуждаят от операции за постигане на оптимален резултат. Допълнителен анализ на същите данни е полезен и след като пациентите бъдат подложени на съответното лечение.

Конкретният експерименти включват Apple Watch 3, който е свързан с iPhone 7. Повече от 100 души се включват в теста и извършват специално 6-минутно упражнение. Мобилно приложение анализира данни за разстоянието, което изминават и приема на калории ежедневно.

Проучването продължава шест месеца и показва, че хардуера на Apple успява да разпознаят симптоми на слабост в 90% от случаите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.