• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Искрен Арабаджиев: Не бих искал да приоритизирам кризите

Искрен Арабаджиев: Не бих искал да приоритизирам кризите

/КРОСС/ В предаването „Панорама“ по БНТ Искрен Арабаджиев, каза че не само, че имат самочувствието, но и управляват. „Не бих искал да приоритизирам кризите, сега работим в ситуация на кризи – здравна и енергийна, но може би е здравната, защото касае човешки живот“.

Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората, заяви Арабаджиев. „Натискът чрез публичното говорене и реформата в КПКОМПИ, мисля че доведе до оставката на Цацаров. Вярвам в разделението на властите, но това да упражняваш контрол, е правилно. Когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме в момента“.

Протестите са висша форма на демокрация, така че ние признаваме правото на всеки български гражданин да протестира, обясни Арабаджиев. „Аз съм благодарен на полицията, че ни осигури възможност да работим въпреки протестите“.

Високите цени на енергоносителите определено са предизвикателство, ние предложихме програми и компенсации, допълни депутатът. „Правим всичко по силите и възможностите на бюджета, за да компенсираме и гражданите, и бизнеса“.

Няма нито един пенсионер с по-ниска пенсия, категоричен е Арабаджиев. “Проблемът дойде от това, че ковид добавката от 120 лв. беше намалена на 60 лв. и за някои пенсионери увеличението на пенсията не можа да компенсира ковид добавката. Пенсионерите останаха с впечатлението, че добавката е част от пенсията им. Гаранцията е, че всеки пенсионер ще взима до юни месец пенсията, която е взимал декември 2021 г.“

Ние въвеждаме предвидимост – която е толкова желана и от бизнеса, и от хората, обясни Арабаджиев. „Мерките 60:40, 80:20 и някои други, които работят -  добрите практики ги продължаваме. Но въведохме нови мерки като „Етап 4“.

Икономистите предричат, че енергийната криза и скокът на цените са временно явление и ще спаднат, отбеляза депутатът. „Освен цените на световните пазари, проблемът в България е и с вътрешните български проблеми, като например забавянето на интерконекторната връзка с Гърция“.

Това, което искаме е младите хора да виждат перспектива за развитие в България, тук да направят семейство и да знаят, че могат да имат добро качество на живот, в заключение каза Арабаджиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.