• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Радка Аргирова: Пикът на четвъртата Covid вълна предстои

Проф. Радка Аргирова: Пикът на четвъртата Covid вълна предстои

/КРОСС/ Все още не сме в пика на четвъртата вълна от Covid-19 според вирусолога професор Радка Аргирова. По нейни прогнози пикът ще бъде около 10 - 15 октомври. По думите на професор Аргирова най-засегнати ще бъдат хората, които не са ваксинирани:

"Чакам данни от откриването на учебната година. Не знам до каква степен ще засегне по-големите ученици, а вероятно и млади родители. Много хора, които не са имунизирани, ще бъдат заразени с вируса. Сега в момента в страната шества Делта вариантът. На деца над 12-годишна възраст съвсем спокойно могат да се поставят ваксини. Въобще не смятам, че се налага трета игла, именно защото имаме клетъчен имунитет".

Професор Аргирова взе участие в 20-тото издание на форума на фондация "МОСТ", посветен на редките болести, онкологичните заболявания и влиянието на Covid-19 върху пациентите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стар български лекар

Проф. Аргирова да вземе да се свърже с проф. Кожухарова, да поканят 5-6 математици, още и адвокати, политици, няколко прогресивно обучени студенти, още и радио и телевизионни водещи, пламенни журналисти и да вземат да решат в плато ли сме или пъплим към върховете на епипандемията.... Че хората стават разногледи... Да не забравят най-важните плашилници доц. Кунчев и неуморимият пенсионер проф. Кантарджиев...

19.09.2021 20:03:26

Анонимен

В бюджета има заделени доста средства за пропагандиране на ваксинирането. Много професори ще се облажат. Ваксинирания може евентуално да не се разболее тежко, но няма гаранция, че не е разпространител на вируса и това никой не го коментира. Ако не ходите на Запад вижте какво става по стадионите, фрашкано е от зрители без маски.

18.09.2021 13:29:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.