• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ПК Екогласност иска референдум за Паметника на Съветската армия

ПК Екогласност иска референдум за Паметника на Съветската армия

/КРОСС/ Като коалиционни партньори в коалиция „БСП за България", ние членовете и симпатизантите на ПК Екогласност сме дълбоко оскърбени и възмутени от решението на общинската комисия по образование и култура в гр. София, за събарянето на Паметника на Съветската армия.

Това решение внесено и гласувано от ГЕРБ - СДС по своята същност е вандалско и антинародно, обслужващо тесни партийни реакционни интереси. Опита за представянето му, че то се базира на широка обществена подкрепа, е подла лъжа и измама!

И в тази връзка настояваме настояваме за спешно свикване на политическия съвет на коалиция „БСП за България" и вземане на решение за провеждане на референдум против събарянето на Паметника на Съветската армия. Изразяваме готовност за провеждане на протестни действия против очертаващия се вандалски акт. Припомняме, че паметника е посветен на войните от Трети Украински фронт.

От ръководството на ПК Екогласност

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Думата „освободителка”, върху паметната плоча да бъде заменена с „победила фашизма” и тогава няма основание да бъде трошена и паметника да бъде преместван.

07.03.2023 23:11:21

Анонимен

Тези, които искат премахването на паметника на съветската армия, разгромила фашизма и издигнала знамето на победата над Райхстага, фактически са привърженици на победените фашисти. Те са поругатели на паметта на българските бойци, сражавали се ведно със съветската армия и дали живота си за каузата в името на която е издигнат този паметник.

07.03.2023 22:30:13

Петко Калоянов

Емил Георгиев пак е неадекватен.... тези които искат премахване, те да си правят референдум...не обратно...нас ни устройва сегашното състояние, а именно да си стои...

07.03.2023 22:06:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.