• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Парадът на армията тази година в старата столица Велико Търново (Снимки) (Видео)

Парадът на армията тази година в старата столица Велико Търново (Снимки) (Видео)

/КРОСС/ Тази година център на тържествата по повод Деня на храбростта и Българската армия е Националният военен университет във Велико Търново. Празникът започна от рано сутринта с освещаване на бойните знамена.

По-късно за първи път там се състоя и традиционният тържествен парад, в който беше включена и бойна техника. Честванията по повод Деня на храбростта и Българската армия в Националния военен университет във Велико Търново започнаха с освещаване на бойните знамена от великотърновския митрополит Григорий.

„Многострадална е България, но винаги като Феникс е издържала и то по застъпничеството на Свети Георги. Нашата армия е велика армия, неподима армия, за Търново Гергьовден означава още повече, защото тук е Националния военен университет.!“, заяви митрополит Григорий.

Тържествата продължиха с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на възпитаниците на военния университет.

„Търново има с какво да се гордеем, не само с военното училище, не само с генералите, офицерите, които са излезли от това училище и от Велико Търново и които след това са се реализирали в изпълнителната власт, но най-вече с хората, които са дали живота си за различни битки, за да бъде Търново, това което е днес, за да има тази слава, за да има това величие.!“, заяви Даниел Панов – кмет на община Велико Търново.

Строят на курсантите беше приет от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

 

video: https://www.youtube.com/channel/UCNkRuL_6Jqtwx8yfTJx0yfQ

 

„На този ден ние се прекланяме пред храбростта на българския войник, който след Освобождението на България от турско робство до ден днешен много често при трудно условия, лишения, липса на средства, изпълнява своя дълг по защитата на нашата Република България. Българското общество възражда доверието си към българската армия и това е естествено, защото в историята на България народ и армия винаги са били в едно“, заяви Каракачанов в словото си.

Възпитаниците на военния университет изпълниха химна на Република България, а по време на изпълнението бяха произведени 20 артилерийски салюта.

250 курсанти, разделени в 6 блока преминаха в тържествен марш. Заедно с парада преминаха и дванайсет бойни учебни машини на военния университет.

 

*Снимки и видео: БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

firebg

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

06.05.2020 21:01:19

Български офицер

Червената БРП /к/ - БКП , днешна БСП , каскетаджийско-цървулска сган , скрила се ЗАД т.н. " Червена армийка " , унищожи след 9.Септември.1944 г.,по нощите , без " съд и присъда " , - по Сталински модел - Средната класа и Елита на Българската Нация , вкл. Офицерския на Н.В. корпус ! Затова МИЛОСТ за Комунистическата сган и Червеното и котило - НЯМА ДА ИМА........!!!

06.05.2020 19:53:00

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

Родината не е Борисов и управлението му, както и всеки, окопал се във властта за лична изгода. Родината не са олигархичните кръгове, изсмукващи ресурсите, енергията и надеждите ни. Родината не са вкаменените от страх за оцеляването си дребни души, които с мълчанието и съгласието си генерират сила за октопода на олигархичната власт. Родината не са безразличните, които оправдават страха си с дълбокомислени анализи и чужди мисли. Родината са обикновените хора, които ВЪПРЕКИ СТРАХА продължават да казват истината, заставайки с имената и лицата си.Те са и онези български журналисти – пребивани, уволнявани заплашвани, , които не продават честта си за хляба.Всяко движение и партия, за които справедливостта и законността са най- висша ценност и верою.Всеки един и всички ние, които сме избрали трудния път и след всяко падане, ставаме отново, въпреки страха и репресиите. Честит празник на истинските храбреци, които носят България в сърцата си! Ще успеем САМО ЗАЕДНО, обединени в юмрук, чиято сила ще разкъса и унищожи тумора на антибългарите! ОБЕДИНЕНИ – АРМИЯ ще пронижем змея на злото! Честит Гергьовден!❤

06.05.2020 18:34:00

Въпрос към радио Ереван

Интересно кой е по-голям ТУЛУП - Борисов или Каракачанов?

06.05.2020 16:42:48

Ирина Асиова

И ХОП… ТУЛУП! МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ПАФКА НА ТРИБУНАТА! Ама дими директно в пагоните на рояка генерали!В деня на българската армия в националния ефир на НТВ българският министър на отбраната и вицепремиер пуши на официалната трибуна! Салама и гроздовата не се виждат на кадъра, защото са в торбичката на BILLA под трибуната.

06.05.2020 16:41:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.