• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Какво точно се обърка за Арсенал през сезон 2019/2020 във Висшата Лига?

Какво точно се обърка за Арсенал през сезон 2019/2020 във Висшата Лига?

/КРОСС/ Няма никакво съмнение, че тима на Арсенал е един от топ отборите в Англия, като артилеристите по традиция винаги са били сред клубовете замесени в борбата за челните позиции в класирането на Висшата Лига. Всъщност, Арсенал е най-успешния отбор от Лондон с общо 13 спечелени титли от висшия ешелон на английския клубен футбол, като топчиите също така са спечелили и рекордните 13 титли от ФА Къп.

През последните няколко сезона обаче артилеристите така и не могат да се включат успешно в битката за титлата, като дори и мястото им в топ 4 вече изобщо не е сигурно. Въпреки това, преди началото на сезон 2019/2020 отбора от английската столица показа ясно какви амбиции има, като Арсенал успя да привлече един от обещаващите таланти на стария континент, френския нападател Никола Пепе срещу рекордната за клуба сума от 72 милиона пануда. Този грандиозен трансфер обаче бе доста изненадващ, имайки предвид представянето на тима в предните сезони.

От както тима на Арсенал грабна сребърните медали в шампионата през сезон 2015/2016, в следващите сезони артилеристите записаха следователно две пети и едно шесто място в класирането. Това разбира се бе далече от целите и амбициите на клуб, като Арсенал така и не успява да достигне до висините от времето, когато Тиери Анри водеше тима към големи успехи. Затова и след такъв много сериозен трансфер, като привличането на Пепе бе ясен показател, че може би Арсенал ще бъде сред топ отборите през сезон 2019/2020.

За жалост на всички фенове на отбора обаче въпросния сезон се оказа далеч от успешен. Така например, ако погледнем конкретните футболни залагания за английската Висша Лига през сезон 2019/2020 след 31 изиграни кръга, ще видим, че Арсенал е с коефициент от едва 151.00 за приключване на кампанията в топ 4. От друга страна, след въпросните 31 изиграни мача тима от Лондон се намираше на много незавидното 10-то място в класирането, като една от основните причини за незадоволителното представяне на тима е много слабата игра на Арсенал през първата половина от сезона.

Въпреки, че топчиите започнаха кампанията си с две победи, тяхното представяне след това бе под всякаква критика, като в следващите 13 срещи те записаха само една победа. Това разбира се доведе до напускането на старши треньора на клуба Юнай Емери, който бе временно заменен от Фреди Люнгберг. Малко след това обаче на поста главен наставник бе назначен друг бивш играч на артилеристите Микел Артета, като това се случи малко преди 18-ти кръг в първенството. Макар и тима да не се отърси изцяло от слабите си представяния, Артета все пак донесе известна доза стабилност в отбора.

Треньорските рокади обаче така и не доближиха артилеристите близо до една от основните цели на тима, а именно едно от местата даващи право на участие в Шампионска Лига. И докато в течение на сезона топчиите записваха равенство след равенство, в самото начало на Юли 2020-та стана ясно, че един от доказаните футболисти в тима Хенрих Мхитариян ще остане в отбора на Рома, където той бе даден под наем през летния трансферен прозорец на 2019-та година.

Трудно е да се каже защо и какво точно се обърка в течение на сезон 2019/2020 за Арсенал в английската Висша Лига. Ясно е обаче, че отбора продължава да изпитва трудности в местното първенство, въпреки гръмките трансфери.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.