• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Игнат Арсенов: Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано есента

Игнат Арсенов: Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано есента

/КРОСС/ От есента най-рано ще започне връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили зарази обявената пандемия от коронавирус. Това предвиждат последните поправки в българското законодателство, заяви Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите.

Той каза, че за предпочитане е да изберем други опции за възстановяване на средствата – да получим ваучер за бъдещо пътуване или за друга дестинация, предава БНТ.

Арсенов напомни, че въпреки наложените допълнителни здравни ограничения, хотелите у нас трябва да отговарят на категоризацията си и Комисията за защита на потребителите ще следи много внимателно за това.

Ще бъдат наблюдавани под лупа и промоциите, които се предлагат. От ведомството съветват хората, които все пак ще изпълнят своята лятна почивка да имат здравни застраховки или европейска здравна карта, ако пътуват в страни от Европейския съюз, за да бъде гарантирано, че ще получат медицинска помощ ако се наложи, посочи Арсенов.

Ако всъщност договорът се изпълнява, има съответния полет, пътуване, хотелът работи, приема туристи, но ние не желаем да пътуваме само защото ни е страх или просто така сме решили, тук туристът трябва да договори с турооператора всъщност какво се случва след това, тъй като отменяйки почивката на практика, той ще загуби част от парите, защото е сключил вече договор и най-вероятно има неустойки и затова е добре да се прочете и договора, добави той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.