• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Нова платформа за пърформанси събира Акико Накаяма с български артисти

Нова платформа за пърформанси събира Акико Накаяма с български артисти

Първият видео стрийм е на 30-и ноември

/КРОСС/ Постфактум е нова българска платформа за експериментални аудиовизуални пърформанси, реализирани и представяни периодично под формата на видео стриймове. Идеите, които изследва този проект, реализиран в дигиталното пространство, са в сферата на актуалния дебат за настоящето и бъдещето на изкуството в условията на физическа дистанция, пораждаща се не само между артистите и публиката, но и между самите артисти.

Пилотният видео стрийм ще бъде излъчен на сайта на Постфактум (http://postfactum.eu) на 30-и ноември, от 20.00 ч. Той е колаборация между всички артисти, инициатори на проекта. Визуализациите под формата на „живи картини" са дело на Акико Накаяма от Япония, която вече е добре позната на българската публика, след впечатляващите си представяния у нас в последните няколко години. Работейки с движението и жизнеността на цветовете, тя изобразява взаимодействието между формите и текстурите, използвайки различни видове течности и традиционни японски бои, всяка със собствена характеристика. Начинът, по който материалите взаимодействат помежду си, се влияе от външни фактори, като вятър, звук, влажност, гравитация, време и т.н.

От своя страна, саунд артистите Мирян Колев (E.U.E.R.P.I), Йоана Робова и Петър Пармаков (познати от соловите си и съвместни проекти) ще създадат звукова среда, влизаща в диалог с движещите се картини. Следващите стриймове в близките месеци ще са срещи между участниците в различни конфигурации. Паралелно с това платформата Постфактум предоставя възможност на други артисти да се включат в проекта и да намерят нови пътища за съвместна творческа работа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От това англо-българско бръщолевене нищо не се разбира. Пишете на български, гиди неграмотници.

26.11.2020 22:55:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.