• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Асен Василев: Политизирането на енергетиката не помага на българските граждани

Асен Василев: Политизирането на енергетиката не помага на българските граждани

/КРОСС/ На пазара има всякакъв газ. Това, което „Булгаргаз" направиха, е първо да подсигурят танкери, които да се разтоварят в Гърция. Юни цената беше същата като април. След това са правили търгове с всички търговци, които продават газ в региона и който дава най-ниска цена, от него купуваме газ. Това каза бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев в ефира на „Събуди се" по Нова телевизия.

Правителството „Петков" е договорило седемте танкера, които са 1 милиард кубика и пълните количества азерски газ да тръгнат от 1 юли. „Знаете, че заради един анекс, подписан от Николай Павлов, се бяхме отказали от 2/3 от количествата. От 300 милиона гарантирани ги докарахме до 2 милиарда. В момента, в който бяха потвърдени танкерите, имахме 2 останали работни дни, за да потвърдим слотовете. За тези два работни дни потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, за да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам защо служебният кабинет не го направи", коментира бившият министър на финансите.

Слотовете няма как да оскъпят толкова цената на газа, че той да стане неизгоден, категоричен бе Асен Василев.По думите му политизирането на енергетиката не помага на българските граждани.

400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10 години са достигнали до българите заради корупцията на ГКПП „Капитан Андреево", заяви Асен Василев. „Капитан Андреево" беше една изключително важна стъпка. Тук не става въпрос само за пари, а и за храната, която ядем", коментира Василев.

Правителството е направило опит да реформира и КПКОНПИ, но е било саботирано от ИТН.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

мафия

Съд за новата газова мафия на Продажниците! Газ има всякаква, но на каква цена? Защо трябва да плащаме в пъти по-скъпо, като си имахме договор? За да пълним касичките и комисионните на това ококорено лице?

31.08.2022 14:51:17

До педито Кокорчо

Скрий се бе, мошеник!

28.08.2022 14:17:49

Анонимен

Кокорчо, проблемите в енергетиката са именно заради политизирането на икономиката. Идиоти.

28.08.2022 14:08:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.