• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Юрий Асланов: Заявката за нов главен прокурор се прави, за да мине кабинета

Юрий Асланов: Заявката за нов главен прокурор се прави, за да мине кабинета

/КРОСС/ Не искам да коментирам нещо, което няма да случи. Това заяви социологът Юрий Асланов по повод изказването на номинираната от ГЕРБ - СДС за премиер Мария Габриел, че нейният кабинет ще поиска освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Ясно е защо се казва - да се направи реверанс към онези партии, за които темата е смяната за приоритет. Това натрупване на думи по тази тема остава впечатление, че това е представата за съдебна реформа. Днес сменяме главния прокурор, назначваме нов. На втория ден арестува Бойко Борисов, на следващия ден той е освободен. На четвъртия ден арестуваме съдията, освободил Борисов. Проблемът на нашата правосъдна система е в усещането за несправеливост. Повечето от хората не се сещат за главния прокурор, когато става дума за правосъдие. Когато откраднеш 5 млн. няма да те осъдят, но когато откраднеш 5 лв. ще те осъдят. Хората са свикнали да мислят, че съдебната система е едноока - ако имаш пари ще се измъкнеш, ако нямаш - не. С усмивка отминавам тази заявка, посочи Асланов.

Ясно е защо се прави - повече гласове на депутати, за да мине кабинетът на Габриел. Няма логика проектокабинетът да мине в зала и да бъде подкрепен. Възможно е част от поканените да са превъзбудени, заради министерските кресла, които ще получат, ако подкрепят Габриел. Очаквам всичко или нищо. Вероятността да отидем за шести път на избори малко е спаднала с подобни заявки, но си остава сравнително висока. Ако кабинетът на Мария Габриел не успее - 100% сигурно е, че отиваме на избори, отбеляза Юрий Асланов.

По думите му вероятно отложената среща между ГЕРБ и ПП-ДБ ще се състои утре. И добави, че според предизборните говорения няма логика да се разберат за кабинет.

Относно срещата на ГЕРБ - СДС с БСП, Асланов коментира: БСП има избор или да умре веднага, като се включи в коалиция с ГЕРБ, или по-късно, ако почака още.

Политически сили трябваше да си отговорят на един въпрос - не дали да има правителство и какво ще бъде то, а дали да има парламент. За да има правителство влизат на такова дребнаво ниво на детайли и схеми. От тях всички ще загубят, допълни социологът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.