• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Атанас Атанасов: Коалицията ПП-ДБ се споразумя за бюджет с дефицит до 3 %

Атанас Атанасов: Коалицията ПП-ДБ се споразумя за бюджет с дефицит до 3 %

/КРОСС/  В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит над 3% в бюджета. Това е дясната мярка. В този бюджет трябва да има и социални мерки. Нашето обединение е дясноцентристко". Това заяви в BTV "Тази сутрин" ген. Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и водач на листата в Кърджали. Той подчерта, че най-късно утре ще бъде публикувана програмата на коалицията.

Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети мерки в икономиката - цените, във външнополитически аспект трябва да бъдат предприети всички действия, за да бъде България пълноправен член на еврозоната и на Шенген, каза Атанасов.

Според него "България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство, което да започне да ги решава".

Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт. Служебната власт изкривява нещата, върху нея няма контрол. Тя трябва да е временна, добави той.

Атанасов коментира и високия ръст на цените. Има фактори, на които не може да се противодейства - войната в Украйна. Тя драматично промени нещата в икономиката, в енергетиката, каза той.

Има пробиви по границата, но това са наследени проблеми. Това заграждение, което е направено с европейски пари е абсолютно неефективно. Там се откраднаха пари, коментира Атанас Атанасов.  Според него са важни две неща, за да се подобри контролът по границата. Тя трябва да бъде наситена с технически средства. Да се подобри обучението на личния състав, който работи по границата, обясни Атанасов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Неофашисткото ложе на картела ПП-ДП забива последния гвоздей в ковчега на държавата и го захвърля в пропастта на близката Национална катастрофа. Набират се мераклии-келеши да жертват своя глас за тръпката на Еврорайха!

07.03.2023 13:40:52

Калин

Нито им разбира главата от финанси, нито от бюджет, но иначе се били споразумяли. Хвърлят прах в очите на хората.

06.03.2023 18:43:54

Анонимен

А бе гном, войната кой ни я докара до главата, а? Щатите, ЕС, дори тъпото Кире има принос с глупавите си ремарки за национален суверенитет по въпроса за участието ни в агресивни военни блокове. Вие не сте леви или десни, вие сте идиоти. От една страна създавате условия за криза, от друга се опитвате да я разрешите по възможно най-тъпия начин. И останалото са пълни глупости. Ако направим обобщение: не виждате никакви грешки в досегашното си поведение, не знаете какво, кога и с какви средства трябвада се направи, не знаете това коетео предлагате как ще се отрази на икономиката и оттам на обществото, не знаете кой ще го направи и каква ще е бъдещата геополитическа рамка, понеже това дето му викате западна Европа вече открито се бунтува срещу щатите, гинеколожката и военолюбивия Борел, та сигурно и на изброените ще имсе наложи да правят крачки в посока нормалното. Накратко- вие сте идиоти.

06.03.2023 11:04:48

Анонимен

България воюва в Украйна с помощта, която предоставя, само дето не е изпратила войници. Само това оставаше.

06.03.2023 10:16:40

Анонимен

Темата са войната в Украйна и връзката с инфлацията и цените следва по смело да се развие, но липсва кураж за това. В тази война се изливат огромни финансови средства, за да се поддържа огъня от една страна и от друга санкциите, които лишават достъпа до огромния руски пазар – стоки за евтини енергийни суровини.

06.03.2023 09:52:25

Анонимен

Голямото надлъгване започна. Да видим кой ще е по-най-най.

06.03.2023 09:43:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.