• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ген. Атанас Атанасов: Проблемите в системата на МВР са системни

Ген. Атанас Атанасов: Проблемите в системата на МВР са системни

/КРОСС/ Аз лично смятам и ръководството на партията, която представлявам, че с втория мандат на „Продължаваме промяната" можем да съставим правителство на малцинството с подкрепа от ГЕРБ. Това каза съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов в предаването на „Тази събота" по бТВ.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неистово се стреми да бъде част от реформаторските сили. „Най-добре е той да се отдръпне и да остави партията си. Той освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, той се явява и воденичен камък на собствената си партия. България има нужда да се освободи от Бойко Борисов. Този човек, идвайки от българския ъндърграунд от началото на прехода омота българската държава в корупционни схеми, откъдето и да пипнете", коментира Атанасов.

В самата партия според него също има хора, които искат да се освободят от Борисов.

По думите му ГЕРБ трябва да подкрепи кабинет, но без да участва в него.

Той бе категоричен, че ДБ са готови да вземат третия мандат, ако отиде при тях. „Имаме формула, имаме стратегия, знаем как би могло да се създаде мнозинство и правителство. Разбира се, за това нещо трябват много консултации, а може би и някои компромиси. Но не бива да стигаме до третия мандат", добави Атанасов.

Проблемите в системата на МВР са системни. Министър Демерджиев започва много тежка задача с прочистването й, коментира съпредседателят на ДБ. „Никак няма да му е лесно. Той не може да се справи с хората от екипа си и го виждам, че е сам боец на фронта", смята Атанасов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.