• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Атанас Атанасов: Мнозинството бе създадено много трудно

Атанас Атанасов: Мнозинството бе създадено много трудно

/КРОСС/ Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да не бъде съставено правителството „Денков - Габриел". 40 дни той не е казал една добра дума за кабинета. Това каза съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия.

По думите му всички търсят поводи да атакуват властта. „Проблемът е, че президентът не иска да се съгласи с това, че не е на власт. Една от основните причини за поведението на президента е, че той и неговата кохорта в президентството имаха план този парламент да бъде провален и служебното правителство да управлява до местните избори и „успешните" негови министри да бъдат кандидати за кметове, да влезе президентството в местната власт", коментира той.

Според него на този етап няма основание за импийчмънт на президента. „Той лицемерно е говорил едно, а неговото служебно правителство е предоставило на Украйна това, което е искано. Ако Радев прекрачи границите на Конституцията, ще поискаме отстраняването му", заяви Атанас Атанасов.

По думите му мнозинството е било създадено много трудно. Коалиционно споразумение няма, има обща подкрепа с ГЕРБ-СДС. „Към подкрепата за бюджета се присъедини и ДПС. Но на практика ние управляваме с правителство на малцинството, което е на „Продължаваме промяната" - „Демократична България" с 63 депутати", посочи той.

ПП-ДБ са постъпили държавнически с влизането в управление с ГЕРБ-СДС. „Направихме така, че България да има редовно правителство, да прекратим политическото боксуване и криза, за да могат да бъдат решавани проблемите, пред които е изправена България", заяви той.

Още при разговорите за съставяне на правителство е било договорено парламентарните комисии да бъдат оглавявани от хора, предложени от ГЕРБ, уточни Атанасов. Персонално имената не били съгласувани.

Според Атанас Атанасов по темата с военната помощ за Украйна се спекулира много. „Даваме това, което можем. БТР-ите някой ги е забравил в някакъв склад на МВР преди 30 години - ръждясали, никога не използвани, създадени от социалистическа България за евентуална борба с безредици", поясни депутатът.

Той е категоричен, че няма никакъв риск за боеспособността на Българската армия. „Лично президентът си позволява да спекулира с това. Огромната част от това, което излиза от българския военнопромишлен комплекс и отива за Украйна, е частна търговия", подчерта още Атанасов.

Средствата, които държавата инвестира в сектор „Сигурност", трябва да бъдат увеличени, но това трябва да стане срещу реформи, смята Атанасов. „Вътре в МВР има натрупана много тежка бюрокрация, има диспропорции. Голяма част от силите са струпани в София, а в провинцията изнемогват и в кадрово, и в материално отношение. Аз се надявам и имам уверение от министъра на вътрешните работи за това да се предприемат действия за реформи. Няма нужда от съкращения, а от предислоциране на силите", смята Атанасов.

Около 100 милиона лева могат да бъдат осигурени за повишаване на заплатите в сектора, смята той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Никола

Поредния мрънкащ продажник е тоя

19.07.2023 11:36:44

Тошо

Абе какво се прави тоя? Нали от посолството на Козяк им наредиха на всичките да си играйкат заедно!

19.07.2023 11:36:09

Борис

Атанасов една работа не е свършил като хората през живота си.

17.07.2023 17:06:01

Миро

То на вас всичко ви е трудно.

17.07.2023 11:27:42

Анонимен

Гном, всички ви мразят. Дори вие се мразите помежду си. Президента е прекалено предпазлив във формулировките, но предполагам, че протокола му го налага. Останалите, нормални хора ви псуваме до девето коляно. С нетърпание очакваме да видим поне начало на решаване на проблеми, ама надали. Отделно, че не бива да се надявате, накога, някой, да забрави какви ги редяхте на заверата. Гакива като вас нямат място в обществения живот, камо ли във властта, ама живеем в шантави времена. Надявам се да дойде момент, да ви потърсим сметка, по един или друг начин.

15.07.2023 14:37:01

Анонимен

Изпрахте Боко и ГЕРБ и се включихте в съвместното крадене и политическата шизофрения на кирчовците.Загубихте облика си на демократи и ще имате тежки проблеми при следващи избори.Значителна част от хората вече ви мразят и ненавиждат.

15.07.2023 13:41:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.