• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Иво Атанасов: „Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект''

Иво Атанасов: „Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект''

/КРОСС/ Напускам партията „Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Това каза отцепилият се от ПГ на „Има такъв народ" и вече независим депутат Иво Атанасов в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му ИТН функционира като еднолично дружество с ограничена отговорност. „Има собственик - Слави Трифонов, и работници - Балабанов и Тошко Йорданов", допълни Атанасов.

На въпроса защо не напусне парламента по примера на Елена Гунчева от „Възраждане", той обясни, че е бил помолен от областните координатори във Видин да не напуска парламента, за да защитава интересите на гражданите. „Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или „Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.

Атанасов коментира и гласуването на независимите депутати в подкрепа на френското предложение за Северна Македония. „Нашето гласуване за падането на ветото над РСМ в парламента показва, че не сме под калъп и да гласуваме така, както е разпоредено от даден господар, и всеки прави своята преценка как ще гласува. Аз се въздържах. Аз съм адвокат по професия, свикнал съм, когато взимам някакво решение, всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше много бързо в последните часове. Не се създаде в мен твърдото убеждение, че правата на българите са защитени изцяло", обясни Атанасов.

По думите му, ако неговият глас е бил решаващ, той е щях да гласува в подкрепа на предложението. „Аз съм убеден, че това не е френско предложение, изготвяно е с участието на българската дипломация и МВнР и смятам, че е положителна стъпка в отношенията между България и Македония. Липсата на пълна яснота ме накара да се въздържа, но колегите, които са гласували „за", смятам, че са гласували също правилно. Сега българските искания стават искания на ЕС и сега съм сигурен, че натискът ще бъде върху ръководството на Северна Македония и те ще трябва да вземат своето решение.", заяви независимият депутат.

Според Атанасов трябва да се направи всичко възможно да има правителство и функциониращ парламент. Депутатите от ИТН в един момент трябва да решат кое е в полза на гражданите, категоричен е той.

„Не мога малко да разбера изказванията на Ива Митева. Какво прави ИТН? Два пъти не състави правителство, сега участва в правителство и показа, че може да руши. Ива Митева не е партиен член, така че може да изказва всякакви мнения. Тя е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия", коментира Атанасов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.