• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанас Атанасов:По време на управлението на Борисов българските институции не гледаха в корупцията на ГЕРБ

Атанас Атанасов:По време на управлението на Борисов българските институции не гледаха в корупцията на ГЕРБ

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Атанас Атанасов, каза че няма от какво да са изненадани хората от това, че Горанов е в списъка „Магнитски". „Петното за България е в резултат на това, че по време на управлението на Борисов българските институции бяха приспани да не гледат в корупцията на ГЕРБ. И сега за пореден път ни показват дефектите на българската демокрация. Пандемичната корупция по време на Борисов доведе до това България да няма доверие у партньорите, да не сме в Шенген и т.н."

Днес ние ДБ и ПП приключихме преговорите и имаме споразумение за съвместно явяване на предстоящите избори, допълни Атанасов. „Трябва да получим властта, за да съставим работещо правителство. Няма парламент, защото парламентът не може да излъчи мнозинство и правителство. Отговорността за провала на последния парламент е на първата политическа сила".

Ще бъдем регистрирани като „Продължаваме промяната"-„Демократична България" в ЦИК, допълни Атанасов. „Ние се договорихме да участваме на парламентарните, трасирайки пътя за съвместно участие и на местните избори. Т.е. предприемаме действия, които са дългосрочни. Ние искаме да решим задачите на българската държава".

Ще има листи на новото обединение във всеки един район, заяви Атанасов. „Ние искаме да решим проблемите на България, а не да мислим за себе си теснопартийно и егоистично. Наложително е да има масивна политическа сила, която да е с демократически устои и която е заявявала през цялото си време на съществуване, че основната ни задача е борба с корупцията".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дарина

ДБ са жадни за власт и достъп до парите на държавата, за да разполагат с тях както намерят за добре.

15.02.2023 09:36:18

Виктор

Този ченгесар пак ли се изказва и ни напомня за себе си? Много противен.

13.02.2023 13:30:36

Анонимен

Гном, събуди се. Какво управление, какви пет лева? Радвайте се ако съберете 8%, при избирателна активност от 40%. Колкото повече хора гласуват, толкова по-нисък ще е процента на ГРОБ, ПП и ДБ. Да пази Господ, да управлявате вие. ПП ги видяхме-мерси, вие сте по-зле, шушумиги.

11.02.2023 16:13:20

Анонимен

Ти къде беше по времето на дългото управление на Борисов, ами се спотайваше като мишок в дупката си.

11.02.2023 10:17:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.