• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Атанасов: Коалицията реши да се проверят всички служители на службите за лоялност

Атанасов: Коалицията реши да се проверят всички служители на службите за лоялност

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Атанас Атанасов каза, че ще съобщи една новина, защото това е било обсъждано на коалиционен съвет и премиерът се е съгласил. „Едно от нашите действия на ДБ по декларацията, която ние прочетохме в НС за путинизация е да се взаимстват от нашите съюзници, от службите на партньори, има цели програми за това да бъдат проверени за лоялност всички служители на специалните служби и това нещо ще бъде направено, без да вдигаме шум. Наложително е това да се случи, защото виждаме, аз го виждам с професионално око и го усещам как в определени моменти просто или изтича информация, или се действа дезинформационно, или даже има хора от службите, което извършват действия, с които дестабилизират властта“.

Не е възможно „в условия на демокрация да се национализира „Лукойл“, но отново ние от ДБ години наред настояваме за това да има прозрачност по отношение на приходите на рафинерията и да се установи защо не плащат данъци.“, каза Атанасов.

Дали Бойко Рашков ще оглави КПКОНПИ е въпрос към премиера, защото той в момента е министър на вътрешните работи, поясни Атанасов.

Относно българския вариант на закона „Магнитски“ Атанасов обясни, че е наложително да се направи такова законодателство, тъй като в България не разполага с подобно национално ниво за прилагане на такъв тип мерки.

По темата за Северна Македония Атанасов подчерта, че вдигането на ветото ще се реши на дебат в парламента, когато се стигне дотам.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този човек наистина е увреден със своята потоянна подозрителност към всички, обладан от шпиономания, само той единствен е лоялен към една гляма държава.Това му е основната тема, как всеки друг е вероятен предател и е редно да запитаме той какъв е и на кого служи.Добре би било не смо да мине през различната апаратура, но най-вече при психиатъра, което се отнася и за всичките му колеги в парламента.Поведението на мнозина от тях предполага именно подобна проверка.

03.06.2022 10:19:43

Анонимен

Нали службите са деполитизирани. Вземат се мерки да са сляпо подчинени на политическата власт. Доколкото ми е известно „Лукойл” е един от най-големите данъкоплатци със значителен принос в бюджета. Нещо, на което само непросветени могат да повярват, защото не могат да го проверят. Ако пък е вярно следва да бъдат разследвани всички правителство откакто „Лукойл” работи.

03.06.2022 10:01:56

Анонимен

Отново системен проблем. Професионалното мнение на Гнома има малка тежест заради доказана некомпетентност. Лоялността на службите следва да е по отношение на държавата и народа, а не по отношение на отделни бутикови партии, представляващи в народното събрание около 4 % от общия брой на избирателите. Петков е тотално недоразумение като опит, експертиза и способност да управлява ефективно и с полза всички процеси в държавата. Той за половината от тях дори представа си няма. Със същия успех след справянето с путинизацията, Гнома може да предложи да възстановим Бранник. И какво, понеже в момента е във властта, трябва да го послушаме. Това, че ще докажат, че службите са лоялни на конкретна политическа власт, би следвало да доведе до тоталната им смяна след смяната на политическата конфигурация. Така къде ще му излезе края ? Всеки път ще сменяме целия състав на службите и ще се чудим от къде да вземем професионалисти? Гнома често, напоследък, доказва че е идиот и факта че е ярък русофоб не променя оценката на менталните му способности.

03.06.2022 09:57:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.