• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Десислава Атанасова:Хората нямат доверие

Десислава Атанасова:Хората нямат доверие

/КРОСС/ Десислава Атанасова заяви  по Бтв , че Кирил Петков многократно е лъгал, включително и Конституционният съд, и президентът. „Правителството не купува машини. ЦИК е независим държавен орган. В нея присъстват всички представители на парламентарно преставени партии, включително на ДБ, БСП, „Воля" и т.н. Какво отношение има правителството освен да осигури финансово изборите? Прави се обществена поръчка, прави се публично обсъждане, което изобщо не рефлектира върху решения на Министерски съвет или Народното събрание."

Българският народ финансира едновременно с машинното гласуване и отпечатване на милиони бюлетини, допълни Атанасова. „Тогава на кое имаме повече доверие? Очевидно на бюлетината, след като такива са текстовете на Изборния кодекс. Не мога да разбера каква е тази истерия - напускат парламента? България е в толкова сериозни кризи - нямаме бюджет, нямаме правителство, имаме почти политическа криза, на 300 км се води война, не говорим за доходите, не говорим за мигранска криза. Вчера ДБ не бяха в залата сърдити заради вълшебната флашка? Какви са тези евроатлантици? Неаргументирано е това, което се случва".

За една нощ беше гласуван Изборният кодекс, с който да се гласува изцяло с машини, допълни Атанасова. „Ние сега предлагаме да се даде възможност на българските граждани да изберат как да гласуват - с машини, или с хартия. Трябва изборът демокрация да се брани. Нашата политическа партия е първа благодарение на вота на българските граждани - без флашки, с флашки, с хартии, по всякакъв начин. Хората нямат доверие. Ние не се съмняваме в себе си, защото каквито ангажименти сме поели, ние ги изпълняваме".

Казвам, че българските граждани се съмняват в единствено машинното гласуване - кой генерира кода, кой държи флашките, категорична е Атанасова. „А бюлетините, които се отпечатват, се отпечатват по поръчка на БНБ, те са защитени. Как може да осъществиш съдебен контрол над тази флашка? Не можете. Бюлетините, които се броят, могат да бъдат преброени повторно".

От друга страна  Атанас Атанасов, каза че въвеждането само на машинно гласуване е дело на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. „Нещо се случи - на 180 градуса се обърнаха и Борисов, и Нинова. Въпросът е защо искат хартията. Защо проведоха тази нощ на хартиените бюлетини? Всички са категорични за това, че трябва да бъде запазен само машинния вот, защото когато я няма хартията разко намаляват недействителните гласове и изчезват подправените протоколи. Те затова се борят да се върнат отново в онова време, където да правят каквото си искат".

Наистина на дневен ред сега е Изборният кодекс, ние настояваме вносителят на законопроекта госпожа Нинова да го оттегли, заяви Атанасов. „По тъмни доби пропута всички тези промени."

Ако в сряда се внесе за гледане Изборния кодекс, ние ще влезем в пленарна зала и ще се борим за всеки един текст, категоричен е Атанасов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Виден герберски депутат се изцепи от телевизионният екран, че в България има евроатлантическо мнозинство. Така е в Парламента, но не и в България. Бягат като дявол от тамян за народен референдум по този въпрос. Това навежда на мисълта, че мнозинството от депутатите не са представители на народа, а поклонници на чужди интереси.

19.11.2022 08:33:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.