• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанасова: Този кабинет е възможност за всички политически сили и тя не бива да бъде отхвърлена с лека ръка

Атанасова: Този кабинет е възможност за всички политически сили и тя не бива да бъде отхвърлена с лека ръка

/КРОСС/ Този кабинет е възможност за всички политически сили и не бива да бъде отхвърлена с лека ръка. Това заяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в дебата по проектокабинета, предложен от техния кандидат-премиер Николай Габровски.

Ние сме наясно, че в настоящата ситуация българският политически елит не е в състояние да излъчи стандартно, коалиционно или еднопартийно правителство, каза тя.

Единствената възможност за стабилизиране на българската държавност, представителна демокрация и политически живот, е излъчваното на правителство с програма, ясни приоритети и максимално широка подкрепа от няколко политически сили, подчерта още Атанасова.

Нашето мнение е, че Габровски и кабинетът му притежават необходимите качества, за да предложат антикризисна стабилизационна програма, която да гарантира на българските граждани максимална сигурност.

„В последните дни, а и днес, както ние всички в тази зала така, и всички български граждани имаха възможност да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски", отбеляза Атанасова и подчерта, че дори и тези, които няма да подкрепят това предложение не отрекоха неговите качества и не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската медицина, наука и общество.

„И преди, и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде авторитет", каза тя и допълни, че персоналният състав на проектокабинета също се състои от хора с богати биографии, добре познати и уважавани в своите професионални общности и сфери.

"Ще си тръгнем със съзнанието за изпълнен дълг към обществото независимо какъв ще е резултатът от гласуването", добави Атанасова.

"Днес ще подкрепим решение, а не намерение. Ще подкрепим действие, а не лозунг. Днес независимо от резултата от това гласуване ще си тръгнем от тук с ясно изпълнен дълг към българското общество. Днес ще подкрепим истински, а не въображаем А отбор на България. Призовавам за разум и мисъл за България", каза Атанасова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не може да се каже, че да се краде от народа е в угода на Кремъл. В угода е на други, за да не се попадне в закона Магнитски.

14.12.2022 13:39:09

Анонимен

Трътко грозна свалихте редовното правителство, хвърлихте държавата в хаос и сега търсите под вола теле. Направихте цялата тази глупост само и единствено в угода на Кремъл, жалки руски подлоги сте всички.

14.12.2022 11:08:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.