• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

МВР: Шофьорът не е бил пиян или дрогиран, по негови показания автобусът е поднесъл

МВР: Шофьорът не е бил пиян или дрогиран, по негови показания автобусът е поднесъл

/КРОСС/ Тежка катастрофа с автобус е станала между Свиленград и Тополовград, в района на село Младиново, научи NOVA. По първоначални данни има поне един загинал пътник и над 19 ранени. Сред пострадалите няма хора с опасност за живота. Всички те са транспортирани в болници в Хасково, Харманли и Свиленград.

Жертвата е жена, която се е возила в превозното средство, потвърди здравният министър Асен Меджидиев пред NOVA NEWS.

Инцидентът е станал малко след 18 часа вчера. Автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал 40 души, връщащи се от екскурзия в Гърция. Превозното средство е паднало в дере, след като излязло от пътя на завой.

Към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила, уточняват от МВР. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Пред униформените той е обяснил, че на завой автобусът е поднесъл. Екип от 4 следователи извършва огледи, предстои назначаването на експертизи.

Проверяват се всички версии и причини за инцидента. Времето е влажно, пътят е хлъзгав, инцидентът става на завой", съобщи от мястото на катастрофата окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

"Става въпрос за самокатастрофиране, всички служби са реагирали много бързо и благодарение на това, всички пътници много бързо са извадени от автобуса, осигурен е и подслон на пътниците, настанени са в с. Младиново", съобщи директорът на ОД на МВР Хасково комисар Атанас Ненков.

Собственикът на автобуса Димитър Костадинов заяви, че все още нищо не знае, защото не може да се свърже със служителите си заради липса на обхват. Той увери, че към мястото пътува друг автобус, за да прибере хората. Костадинов не пожела да каже кога автобусът е преминал технически преглед и дали водачът е имал сменник.

Около 22:30 часа кметът на Бургас Димитър Николов даде изявление пред медиите. Той обяви, че е пристигнал автобусът, който ще извози 17 човека към кметството на село Младиново.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.