• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нормализира се пътната обстановка в страната след снеговалежите

Нормализира се пътната обстановка в страната след снеговалежите

/КРОСС/ Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж и силни пориви на вятъра. Пътищата се затварят периодично за почистване. Всички проходи са проходими. Наблюдава се рязък спад на движението на леки автомобили по републиканската пътна мрежа. За сметка на това, се е увеличил товарният трафик. За изминалото денонощие няма загинали и ранени при пътно-транспортни произшествия, уточни инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата. Той отново апелира гражданите да не предприемат пътуване, освен в крайна необходимост и да се съобразяват с актуалната пътна обстановка.

Във връзка с изградените в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването КПП по областните градове, от „Пътна полиция" припомниха, че пътувания се осъществяват само при възникнала неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес. Бланка на декларацията, с която трябва да са снабдени гражданите, е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg. Тези, които пътуват по работа, могат да го удостоверят със служебна бележка от работодател. Обезпечено е приоритетното пропускане на товарни автомобили за доставка на хранителни продукти и лекарства, както и на автомобили на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества.

От „Пътна полиция" благодариха на гражданите за това, че се отнасят с разбиране към въведените противоепидемични мерки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.