• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Републиканците в Конгреса призовават процедурата по импийчмънт на Байдън да започне през септември

Републиканците в Конгреса призовават процедурата по импийчмънт на Байдън да започне през септември

/КРОСС/ Някои републиканци в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ са за започване на процедурата по импийчмънт на президента на Съединените щати Джо Байдън през септември, но все още няма консенсус по този въпрос. Това се казва в статия, публикувана във вестник The Hill.

Както следва от материала, „републиканците в Камарата на представителите упорито търсят разследване като част от процедурата по импийчмънт на президента Байдън", тъй като смятат, че той може да е замесен в корупция. Някои от тях казват, че това трябва да започне "още следващия месец, когато Конгресът се събере отново" след празниците. „Необходимо е", каза по-специално конгресменът Ралф Норман (R-Южна Каролина) пред репортери. - Искам да кажа, ако не сега, тогава кога? подчерта той. „Имаме достатъчно [причини] не само да започнем производство, но и да го отстраним", сигурен е Норман.

В материала се цитират и думите на няколко други републикански конгресмени, които се застъпиха за започване на процедура по импийчмънт. В същото време, както се посочва в публикацията, други републикански законодатели "казаха, че все още не са готови да предприемат такава стъпка".

„Мисля, че преди да започнем разследване за импийчмънт, трябва да има пряка връзка между президента и каквито и да било доказателства", каза конгресменът Дон Бейкън (Небраска) пред репортери. "Трябва да имаме някакви ясни доказателства за сериозно престъпление или нарушение, а не просто да предполагаме, че може да се е случило. Мисля, че се нуждаем от по-надеждни доказателства, за да продължим в тази посока", добави той.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти (R-Калифорния) по-рано предположи, че процедурата по импийчмънт на Байдън може да започне през септември. Както законодателят подчерта през юли, това е единственият начин да се разбере истината за участието на настоящия президент на САЩ и семейството му в корупция.

През май републиканците от Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ заявиха, че са получили доказателства, че членовете на семейство Байдън и хората, свързани с тях, преди това са получили милиони долари от чужбина чрез мрежа от компании. Според председателя на комисията Джеймс Комър това е „сложна и подозрителна мрежа от повече от 20 компании", които Байдън и техните сътрудници са използвали за собственото си обогатяване. Повечето от тези фирми са били дружества с ограничена отговорност, създадени по времето на Байдън като вицепрезидент. Според Комър банковите записи показват, че семейство Байдън, свързаните с него лица и техните фирми са получили повече от 10 милиона долара от чужденци и техните компании.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.