• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Байдън: Украйна няма да използва американски оръжия, за да обстрелва Москва

Байдън: Украйна няма да използва американски оръжия, за да обстрелва Москва
Президентът на САЩ в интервю пред Ей Би Си нюз

/КРОСС/ Президентът Джо Байдън в интервю пред Ей Би Си нюз беше категоричен, че американските оръжия няма да бъдат използвани за нанасяне на удари по Москва или Кремъл, след като разреши на Украйна да ги използва по цели в Русия, предаде БТА.

Байдън разговаря с водещия от телевизията на американското гробище в Нормандия, където пристигна във връзка с 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия.

Байдън беше попитан дали произведени в САЩ оръжия вече са били използвани в Русия, след като той подписа разрешение за използването им, ограничавайки използването им до райони в близост до окупираната от Русия Харковска област. Президентът не отговори директно, но уточни, че няма да бъде разрешено те да бъдат използвани за нападение срещу руската столица или седалище на правителството.

"Разрешено е те да бъдат използвани в близост до границата, когато от другата страна на границата атакуват конкретни цели в Украйна", каза Байдън. "Ние не разрешаваме удари на 200 мили навътре в Русия и не разрешаваме удари по Москва, по Кремъл".

Джо Байдън беше попитан и за казаното от руския президент Владимир Путин, че "доставянето на високоточни оръжия на Украйна за удари на руска територия е пряко участие в тази война".

"Познавам го (Владимир Путин) от над 40 години. Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек", каза Байдън. "Той е диктатор и се бори да се увери, че държи страната си заедно, като същевременно продължава това нападение. Ние не говорим за това да им дадем оръжия, за да ударят Москва, да ударят Кремъл, а да ударят - точно отвъд границата, откъдето получават значителен огън от конвенционални оръжия, използвани от руснаците, за да отидат в Украйна, за да убиват украинци."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами нека пробват и от овалния кабинет и камината за снимки няма да остане.

07.06.2024 10:57:11

Анонимен

Тоя е абсолютен идиот. Дори споменаването на хипотетичната възможност някой да атакува като конкретна цел Кремъл или Москва е повод за Русия да вземе мерки за унищожавенето на центровете обсъждащи подобно решение. Ясно е че е стар, ясно е че е малоумен, ама толкова ли няма около него някой относително нормален. Ебем ти хегемона. С такъв хегемон и врагове не ти трябват. А нашите идиоти са готови да го следват и в ада, за пари, разбира се.

07.06.2024 09:29:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.