• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Папа Франциск поздрави Байдън за изборната победа

Папа Франциск поздрави Байдън за изборната победа

/КРОСС/ Папа Франциск поздрави Джо Байдън за избирането му за президент на САЩ, предаде Франс прес. "Новоизбраният президент Джо Байдън разговаря тази сутрин с Негово Светейшество папа Франциск. (Той) благодари на Негово Светейшество за благословията и поздравленията", се казва в комюнике на екипа на Байдън.

Байдън ще бъде едва вторият президент католик на Съединените щати след Джон Ф. Кенеди.

Победата на Джо Байдън, обявена от големи американски медии в събота, още не е призната от съперника му Доналд Тръмп, който твърди, че е имало изборни манипулации.

Бившият президент на САЩ Барак Обама описва в книгата "Обетована земя", която ще бъде публикувана следваща седмица, колко дълбоко е разделението в Америка и как оттеглянето на Доналд Тръмп, само по себе си, няма да е достатъчно за преодоляването му, предаде Франс прес.

"Може би най-притеснителното от всичко е, че нашата демокрация изглежда на път да изпадне в криза", пише той. "Криза, кореняща се в сблъсъка на две визии за това, какво е Америка и какво трябва да бъде", добавя той, като порицава потъпкването на нормите и на основните факти, на които са се опирали и републиканци, и демократи.

Обама приветства избирането на бившия си вицепрезидент Джо Байдън в Белия дом, но предупреждава да не се очакват чудеса в годините след Тръмп. "Знам също, че едни избори няма да решат проблема", пише той. "Нашето разделение е дълбоко, предизвикателствата пред нас са впечатляващи", добавя 44-ият президент на САЩ. Той обаче подчертава, че е "пълен с надежда" за бъдещето и вярва, че с "работа, решителност и добра доза въображение" САЩ може най-накрая да отразява "най-доброто у нас".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.