• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Байер представя планове за нова вълна от медицински открития

Байер представя планове за нова вълна от медицински открития
Проучванията в напреднал етап на разработка и ранното попълване на развойното портфолио на направлението Фармацевтични продукти укрепват присъствието на компанията в ключови терапевтични области. Инвестиции от общо над 3,5 милиарда евро в изграждането на технологични платформи за откриване и развитие на клетъчни терапии и генни терапии

/КРОСС/ По време на ежегодното събитие „Pharma Media Day 2024", Байер представи последните постижения в трансформацията на своя фармацевтичен бизнес, насочени към дългосрочен, устойчив растеж като част от стратегията си.

„Постигнахме значителен напредък в увеличаването на стойността на нашето портфолио, като демонстрираме ясно, че обновената ни стратегия за научноизследователска и развойна дейност дава резултати", заяви Щефан Олрих, член на Управителния съвет на Байер АГ и президент на Фармацевтични продукти в Байер. „В същото време допълнително разширяваме присъствието си в ключови терапевтични области, като бележим важен напредък и гарантираме капацитет да доставяме нашите лекарства до възможно най-много пациенти."

Компанията ускорява развитието на иновации с ясен изследователски фокус върху четири основни терапевтични области - сърдечносъдови заболявания, онкология, имунология и неврология и редки заболявания, разширява възможностите си чрез сътрудничество и придобиване на бизнеси, и повишава качеството на продуктите си чрез фокусиране на портфолиото.

„През последните 24 месеца работим усърдно в изследователската и развойна дейност, което ни помага да напреднем в изграждането на едно здравословно портфолио," каза Кристиан Ромел, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтични продукти в Байер и ръководител на „Изследователски и развойни дейности". „Ще продължим ускорено пътя си напред, по-специално чрез устойчиво генериране на по-иновативни приложения за нови лекарства за проучване, засилен принос от платформените ни компании и навременно търсене на атрактивни нови партньорства."

Нов поглед върху женското здраве

Чрез усъвършенстване на портфолио от иновативни терапии, Байер инвестира в разширяване на терапевтичните възможности и повишаване на стандарта в грижата за жените в менопауза.

До 2030 г. броят на жените в менопауза се очаква да се увеличи до 1,2 милиарда по целия свят, като 47 милиона жени навлизат в тази фаза всяка година. Над една трета от жените в менопауза съобщават за тежки симптоми, които може да продължат десет или повече години след последния менструален цикъл, което оказва силно въздействие върху качеството им на живот. Въпреки това около 30% от жените, потърсили консултация със здравен специалист поради умерени до тежки симптоми, не са получили лечение. 

„Много жени по света страдат от вазомоторни симптоми в периода на пременопауза, които заедно с нарушения в съня могат силно да повлияят на качеството им на живот", каза Сесилия Каетано, ръководител на Глобални медицински дейности „Женско здраве" в Байер АГ. „Имаме ангажимент към научния напредък и по-добра информираност, като стимулираме образованието, повишаваме осведомеността и разширяваме избора на лечение в подкрепа на жените през всички етапи от живота им."

Устойчив растеж в онкологията

Байер постига важен напредък по пътя към трансформирането си във водеща компания в сферата на онкологията.

„Засилихме развойния си капацитет за таргетна онкология, за да отключим следващото поколение терапии и да изградим силно, устойчиво портфолио в области като имуноонкология и прицелни (таргетни) лъчетерапии", посочи д-р Доминик Рютингер, ръководител на отдел Изследвания и ранни развойни дейности в онкологията в Байер АГ. „С поглед към големите неудовлетворени медицински нужди в грижите при онкологични заболявания, ние се стремим да прескочим границите на иновациите, за да предоставим на пациентите ефикасни терапии, съобразени с техните персонални нужди."

Наред със сърдечносъдовите заболявания, ракът остава водещата причина за смърт в световен мащаб. Наблюденията показват, че популацията от пациенти с рак се променя, като повече пациенти са по-млади при първо диагностициране и повече пациенти научават диагнозата си в по-ранен стадий на заболяването. Тези пациенти се нуждаят както от ефикасни, така и от по-добре поносими лекарства, както и от терапии, предназначени да преодолеят лекарствената резистентност.

Байер има значителни инвестиции в иновации, насочени към тези области, като се фокусира върху по-широк набор от прицелни пациенти за нови лекарства, които са реално уязвими за онкологични заболявания, и ускорява процеса на откриване на лекарствени разработки. С придобиването на Вивидион и тяхната водеща в бранша платформа за химиопротеомика, Байер увеличи фармацевтичните проучвания и продуктовото си портфолио в областта на малките молекули и таргетните терапия.

Изпълнение на обещанията за клетъчна терапия и генна терапия

Клетъчните и генните терапии носят нови, потенциално трансформиращи подходи за лечение, които в крайна сметка биха могли да спрат или да обърнат хода на болестта чрез уникална интервенция. Непрекъснатите инвестиции на Байер в тази област (от ранни проучвания до осигуряване на достъп чрез производствени мощности и платформи) подчертават значимостта на терапиите като основен двигател на бъдещия растеж на компанията и потвърждават ангажимента да превърнат обещанието в достъпни за пациентите терапии.

Байер, заедно с дъщерните си дружества Блу Рок и АскБио, развива конкурентно портфолио от предклинична и клинична клетъчна терапия и генна терапия.

„От 2020 г. насам Байер инвестира над 3,5 милиарда евро в изграждането на технологични платформи за откриване и развитие на клетъчни терапии и генни терапии - две от най-бързо развиващите се сфери в съвременното здравеопазване", заяви Кристиан Ромел, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтични продукти в Байер и ръководител на отдел „Изследователска и развойна дейност". „Ние сме развълнувани от напредъка, който постигаме с нашите разнообразни и най-съвременни платформи за терапевтични модалности. Докато тези програми са все още на ранен етап, ние сме уверени, че ще можем да ги превърнем в значима полза за пациентите в бъдеще."

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.