• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Иван Бакалов: Който и да дойде след Борисов, ще е по-добре

Иван Бакалов: Който и да дойде след Борисов, ще е по-добре

/КРОСС/ Рано или късно протестите ще постигнат целта си. Борисов няма полезен ход. Това мнение изрази в предаването „12+3" журналистът Иван Бакалов.

„Той вижда, че има голяма криза и въпреки доста голям финансов ресурс, който се задава - и кредити, и помощи от Европейския съюз, той обяви как трябва да се обединим в кризата. Това е опит да сподели отговорност, да не я понесе изцяло само той. И този въпрос виси пред него - той като не подава оставка, отговорността е изцяло върху него."

„Той е пътник. Каквото и да си говорим, колкото и да се инати", коментира Бакалов.

Очевидно има енергия, достатъчно голяма, за да протестират 70 дена. Дори да затихнат, въпросът си стои с неговата оставка, смята Бакалов.

Има много спекулации, че президентът, едва ли не, организира протестите. Който и да е, не може да изкара на площада 30 хиляди души, посочи журналистът.

„Разбира се, има симпатизанти от ГЕРБ, които викат - няма проблеми, няма корупция, всичко е слънчево, нищо че в Европа някакви депутати ни наричат премиера и главния прокурор бандити."

Има голяма група хора, които казват - какво предлагат тези на площада, кой ще дойде, аз затова не съм на протестите, изтъкна още журналистът.

„Кой ще дойде? Ами, да си седим с Борисов начело още 10 години. Който и да дойде, ще е по-добре - програмно правителство, служебно, неутрален премиер, неизвестен премиер. По-добре от този."

През 1995 година, по времето на президента Желев има внесено питане към Конституционния съд може ли държавният глава да изказва отрицателно мнение за определени политици и партии, допълни Иван Бакалов.

„Има решение на Конституционния съд, много ясно, което казва, че той не нарушава Конституцията с такива действия, президентът, вербални."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой си бакалов се изказа за Бойко,който три пъти на избори е премиер.Кой ще му излезе насреща.

22.09.2020 07:37:20

Анонимен

Браво,Бакалов.Борисов да си отиде,и да дойдат комунистите да откраднат де що е останало.Някой казвал ли ти е ,че комунист е мръсна дума.А ти си комуне.Не искаме нова Виденова зима.

21.09.2020 23:24:54

Анонимен

Народът е суверен,когато избира.Когато е избрал, суверен е Конституцията и законите.

19.09.2020 15:21:40

Анонимен

Защо на никой още не му светва, че какъвто и ред да има, каквито и конституции и пр., народът е СУВЕРЕН. Ако суверена реши друго, то става приоритет пред всякакви закони, наредби и пр. "правила". Другото е монархия, диктатура със стоящи начело цар, крал, диктатор и пр. А точно като такива се държат и действат в момента управляващите. При това не от вчера. За тях народът е враг. Трябва да бъде победен, излъган, елиминиран, а защо не и направо унищожен. Ами така де - пречи им. За това, те са типични врагове на народа. Българският елит в условия на частна собственост върху средствата за производство или капитализъм, е показал, че се фашизира много бързо. За справка - проследете историята на България от 1920 г. до 1944 г. Ще ви се изяснат много неща, включително и за последното 30-годишно порно, наречено кой знае защо - "преход".

18.09.2020 13:18:09

Анонимен

Напъни много,ред има.На избори всеки има право на един глас.

18.09.2020 07:43:59

MMXXI

Шайката на криминалната мутра Тиквата приключва, следва служебен кабинет, който ще реши кога ще са парламентарните избори.

17.09.2020 20:52:50

Анонимен

кой е пък тоя.

17.09.2020 15:46:58

редовните ичбори са през март 2021г.

Те ще покажата кой ще управлява.Не улицата, не журналистът този или някой друг.Знайте си мястото и не се обърквайте.

17.09.2020 15:43:25

Анонимен

Радев призова Парламентът да се саморазпусне,защото е нелегитимен.Това е нарушение на Конституцията,защото България е Парламентарна република и има процедура Парламентът да прекрати правомощията на президента,но не и обратното.

17.09.2020 15:41:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.