• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ИТН не мърдат от позицията си: Ще видим какво ще стане на следващите избори

 ИТН не мърдат от позицията си: Ще видим какво ще стане на следващите избори

/КРОСС/ "Има такъв народ" няма намерение да променя позицията си за неподкрепа на третия мандат. Това повториха депутати от партията на Слави Трифонов, след като се събраха на заседание на парламентарната група.
Нашата позиция не е променена, тя остава каквато беше вчера и оня ден", категоричен беше пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ИТН Ивайло Вълчев.

"За себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предлага в третия", разтълкува той призивите на другите три партии.

В същата непреклонност от страна на най-голямата парламентарна сила увери и колегата му Станислав Балабанов. "Ние няма да променим позицията си, каквато сме я заявили", натърти и той. "Нашата позиция не е тайна, беше изразена от нашия лидер, ние сме открити в позицията си към българското общество, отбеляза Балабанов.

От ИТН показаха ясно, че помнят обидите към парламентарния председател Ива Митева, изречени само преди дни на фона на заявките от ДБ и ИБГНИ тя да бъде излъчена за премиер.

"Ива Митева е прекрасен професионалист. Вие изхождате от думите на други политически лидери, които се опитват да играят ролята на умиротворители, а самите те бяха в основата въобще да се стига до трети мандат", заяви Балабанов. В отговор на въпроса дали дори и реверансът Ива Митева да бъде предложена за министър-председател с третия мандат, Балабанов припомни как я нарече Татяна Дончева в пленарната зала - "болонка на някой сценарист".

"Не забравяйте от "Изправи се БГ! Ние идваме!" с какво сравниха Ива Митева преди две седмици - сравниха я с порода куче", контрира Балабанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както ГЕРБ бяха изолирани 2 пъти, така и партиите *на протеста* трябва да бъдат изолирани на следващите избори. Но няма как да спреш лудите да лудуват в една *свободна* и демоклатична страна.

25.08.2021 09:07:50

Анонимен

Не знам дали са идиоти, но по-скоро едва ли. Имат цел. И тяхната цел е да дискредитират парламентаризна в този му вид в България. Това е тяхната цел, и ще я постигнат. На следващите избори гласуващите ще са най-много наполовина на излезлите през Април. Така, *ръка за ръка* новото народно събрание пак ще зацикли, и така докато партийният парламентаризъм рухне. А какво ще стане ако ГЕРБ направи правителство?! Ами площададжиите само това чакат. Отново - блокади, митинги, бой с полицията и т.н.

25.08.2021 09:04:45

Анонимен

ИТН задълбават в идиотизма. Политиката не търпи инфантилност. Самите си позволяват обидни квалификации, а се засягат когато им отговарят в същия тон. Всъщност до момента те само вербализираха настроенията на хората и създадоха видимост за алтернатива. Дори не си дават сметка, че който се нагърби със излъчването на коалиционно, под някаква форма, правителство рискува и негативите в случай на провал или непрозрачност. Тях ги беше страх да направят крачката, макар, че страната се нуждаеше. Сега продължават да се правят на мъже. Никой не им посяга на честността, но като политическа сила са голямо разочарование, особено на фона на съмненията за лобизъм по повод възобновяемата енергия. На другите избори, ако се стигне до такива, избирателите ще ги накажат, а те ще оповестят, че електората е робски и не е дорасъл да ги разбере. Този филм вече сме го гледали.

25.08.2021 08:56:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.