• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хотелиери в Балчик са притеснени от драстичния спад на туристите

Хотелиери в Балчик са притеснени от драстичния спад на туристите

/КРОСС/ Хотелиери от Балчик са разтревожени за летния сезон след драстичния спад на туристите от началото на април. Причината - масовото анулиране на резервации от румънци по Северното Черноморие, тъй като не е ясно кога и дали те ще могат да почиват у нас.

Виктор Лучиянов управлява хотел в Балчик, който работи целогодишно. От средата на март обаче той е затворен, а служителите са на трудовата борса.

Основният проблем на север от Варна остава това, че България остава единствената държава от държавите, които предлагаме туристическа услуга, в която не е ясна датата кога ще можем да посрещаме чуждестранни туристи. И ситуацията в момента е масово да получаваме анулации за юни и за началото на юли, тъй като нашите гости, традиционни гости от Румъния основно, заявяват: Господа, ние не знаем кога ще можем да дойдем в България, обясни Виктор Лучиянов.

Балчик е предпочитано място от румънците както за лятна почивка, така и за по-кратки ваканции. През миналата година над 120 000 румънци са почивали в Балчик и курортите в общината, като се реализирали близо половин милион нощувки.

Имаме от страна на румънски пазар доста анулации. Хората имаха резервации и за Великден и майските празници. Опитаха се веднъж да променят периода, но с това, че нямаме ясна дата за отварянето на границите и свободното придвижване на чужди граждани, особено на румънски пазар, не знаем какво ще се случи, казва Марияна Иванова - управител на семеен хотел и ресторант.

Представителите на бранша не вярват, че българите ще спасят сезона на север, тъй като пътят с автомобил от София например до Балчик е около 7 часа.

Почти всички заведения по крайбрежната алея са отворени, но клиенти в тях няма.

В подкрепа на туристическия бранш местната власт пък реши да опрости наемите от април до юни включително на всички търговски обекти, които са разположени на общинска собственост.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.