• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Никой не трябва да плаща потребителска такса за ваксина срещу COVID-19

Никой не трябва да плаща потребителска такса за ваксина срещу COVID-19

Не се изисква PCR или антигенен тест преди ваксинацията

/КРОСС/ Здравноосигурените и здравнонеосигурените граждани не трябва да плащат потребителска такса за поставянето на ваксина срещу COVID-19, каза на брифинг в Министерски съвет директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов. Проф. Балтов призова жеалещите, които са се записали за ваксиниране, да се явяват в определения ден и час. По думите му екипите в болницата имат готовност да ваксинират хората и в събота и неделя. Не се изисква PCR или антигенен тест преди ваксинация, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

В кратките характеристики на ваксините не се препорчва да се поставят на бременни и кърмещи жени, като основанието за това е липсата на достатъчно голям брой направени ваксини на такива хора, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и посочи, че това е било пренебрегнато в САЩ. В Израел ваксинацията се прави и на бременни - с ваксината на "Пфайзер", а във Великобритания - с ваксината на "АстраЗенека", посочи проф.Мутафчийски. Предстои да се изнесат резултатите, а очакванията са, че няма да има никакъв проблем, добави той.

По думите му във Великобритания се ваксинират и деца от 6 до 16-годишна възраст и засега няма някакви особености.
Протоколът за начина на гласуване на изборите по време на пандемия днес ще бъде обсъден за последен път и ще бъде предаден на Централната избирателна комисия и разпространен по общините, увери министър Ангелов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.